Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες


Γράφει η Ρένα Διακίδη
Μόνο ένας τυφλός δεν θα έβλεπε αυτό που ερχόταν. Αλλά μετά το ΟΧΙ του Παναγιώτη Κουρουμπλή, δεν ισχύει ούτε καν το επιχείρημα περί τυφλότητας. Παραμένει όμως το επιχείρημα του «εθελοτυφλώ και υποκρίνομαι».
Οι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι κατά των κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα σε μια κυβέρνηση κουφή, που αδιαφορεί πλήρως για τα αποτελέσματα της πολιτικής της, εκβιάζει, απειλεί, τιμωρεί, καταστέλλει. Σε μια κυβέρνηση που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να εξαθλιώσει μια ολόκληρη χώρα να καταστρέψει ζωές και οικογένειες και τελικά να την παραδώσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, μόλις ένα 24ωρο πριν την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ».
Παράλληλα όμως οι πολίτες  έκαναν απολύτως σαφές ότι είναι άλλο πράγμα η ιστορική μνήμη και η τιμή στους ήρωες και άλλο πράγμα η αποδοχή αυτών που ασελγούν πάνω στη χώρα. Οι παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν, αφού κατέβηκαν από τις εξέδρες οι σημερινοί «ήρωες του ΝΑΙ».

Κι όμως,  το απολύτως δικαιολογημένο κύμα οργής των πολιτών, το αποκάλεσαν «φασίζουσα μειοψηφία» εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας «παρήλασαν» στα κεντρικά κανάλια (τους ιδιοκτήτες των οποίων επισκέφθηκε προ ημερών ο πρωθυπουργός για να ζητήσει τη στήριξή τους μέσω της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας)  βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος, για να καταδικάσουν τα γεγονότα στις παρελάσεις και να κατηγορήσουν  το ΣΥΡΙΖΑ ότι τα υποκίνησε (εξακολουθώ να απορώ πώς αυτό το κόμμα, με τόση ισχύ απ’ άκρου εις άκρον της χώρας, δεν έχει γίνει ακόμη κυβέρνηση!).  Μιλούσαν όλως υποκριτικώς  για προσβολή της ιστορίας και της δημοκρατίας. Ποια δημοκρατία αλήθεια; Τη δημοκρατία του αυτοκαταργούμενου Κοινοβουλίου, του κουρελιάσματος του Συντάγματος, ή τη δημοκρατία των ΜΑΤ και των χημικών;
Αναζητούν υποκινητές! Οποία υποκρισία! Όχι, δεν πιστεύω ότι αδυνατούν να αντιληφθούν αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Καταλαβαίνουν πολύ καλά και σκόπιμα το διαστρεβλώνουν. Να αποδυναμώσουν και να υποβαθμίσουν το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες προσπαθούν. Νομίζουν ότι έτσι θα μπορέσουν και να το αγνοήσουν. Το αίσθημα αυτοσυντήρησης του πολιτικού καταστημένου υπαγορεύει αυτές τις κινήσεις. Κάτι σαν κύκνειο άσμα. Το έναυσμα της αντίδρασης του λαού το έδωσε η ίδια η 28η Οκτωβρίου. ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ. Τότε είπαμε όχι στην Γερμανική κατοχή και κάναμε το θαύμα. Σήμερα μοιραίοι και υποτελείς καλέσαμε οι ίδιοι την ΜΟΝΙΜΗ Γερμανική αντιπροσωπεία για να μας επιτηρεί και να μας εποπτεύει .Όταν μόλις προχθές  το ομολόγησαν κυνικά Παπανδρέου - Βενιζέλος - Μόσιαλος ότι οι Γερμανοί θα μας σώσουν, τι περίμεναν ότι θα έκανε ο λαός; Με την άνευ όρων  και οικειοθελή παράδοση της χώρας στον οικονομικό φασισμό της Μέρκελ, και πάλι λίγα έγιναν... Η παρουσία τους στις παρελάσεις ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσε την αντίδραση του κόσμου, λίγες μόνο ώρες μετά την επισημοποίηση της χρεοκοπίας της χώρας.
Είναι φανερό ότι βλέπουν το πολιτικό τους τέλος να πλησιάζει και προσπαθούν να κρατηθούν όσο και όπως μπορούν. Εθελοτυφλούν και υποκρίνονται. Η αλήθεια είναι ότι η εμμονή της κυβέρνησης να παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία, υποδαυλίζει την εκτροπή. Η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές, για να μην έχουμε χειρότερες εξελίξεις. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .
Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης. Βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα. Αν είχαν ίχνος πολιτικής ευθιξίας, αύριο κιόλας θα πρέπει να προκηρύξουν εκλογές. Αυτοί που όψιμα κόπτονται για το πόσο οι διαμαρτυρίες αμαύρωσαν τη δημοκρατία, ας εφαρμόσουν επιτέλους τη δημοκρατία στην πράξη.

Όλη η ουσία των γεγονότων, σε μια δήλωση

Ο μεγάλος αγωνιστής της δημοκρατίας Μανώλης Γλέζος ,  δήλωσε για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης:
“Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940
Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε. Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.
Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση”.

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Ο θιγμένος και ντροπιασμένο Κάρολος Παπούλιας, θα έπρεπε να το περιμένει. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως ανώτατος πολιτειακός άρχων, αντί να παριστάνει το δεκανίκι της κυβέρνησης και να "ενημερώνεται" υπό τα φωτογραφικά φλας από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και τις φανταστικές "νίκες" που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία , όφειλε να προστατεύσει τη χώρα και τους θεσμούς . Να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές. Δεν προέβλεψε σωστά και μέσα σε μια μέρα ακύρωσε όλη την πολιτική του διαδρομή. Κι επειδή η λαϊκή σοφία λέει ότι "τα στερνά τιμούν τα πρώτα", οι πάντες θα τον θυμούνται με το χαρακτηρισμό του «προδότη» που του έδωσε ο λαός καθώς τον έδιωχνε από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Περί αυταρχισμού

«Αυταρχισμός η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους» δήλωσε  ο πρωθυπουργός  για τα γεγονότα των παρελάσεων.
Λάθος κ. πρωθυπουργέ. Αυταρχισμός είναι να συνεχίζετε κυβερνάτε αγνοώντας τη βούληση του λαού. Αυταρχισμός είναι να παραδίδετε τη χώρα σε ξένη κατοχή – συγνώμη, τεχνογνωσία ήθελα να πω -  και να το εμφανίζετε σαν επιτυχία. Αυταρχισμός είναι να εφαρμόζει η κυβέρνησή σας  εντελώς άλλο πρόγραμμα από αυτό που ψηφιστήκατε και να μην έχετε την πολιτική ευθιξία να ζητήσετε γι αυτό την έγκριση του λαού. Άλλωστε, η τελευταία δημοσκόπηση της  ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής σήμερα, δεν αφήνει περιθώρια. Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε σήμερα, μόνο 14,7 των ερωτηθέντων απαντά   ΠΑΣΟΚ 14,7%. Μέχρι κι  φίλος τους ο Ψυχάρης τους το λέει: «Σε περιόδους πολιτικής κρίσης, όταν δημιουργούνται αδιέξοδα, συνήθως επικίνδυνα όχι μόνο για την Οικονομία αλλά και για το ίδιο το πολιτικό σύστημα, η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση».

Ρένα Διακίδη - ΠΡΟΟΔΟΣ Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget