Επι τάπητος η αποχώρηση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Νέο μπραντεφέρ κυβέρνησης - τρόικας για το μέλλον χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Άμεση συρρίκνωση του δημοσίου τομέα απαιτούν οι ελεγκτές

 
 Το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και των αποχωρήσεων από το Δημόσιο θα τεθεί επί τάπητος και στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και Διοικητικής Μεταρρύθυμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας.
 Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο οποίο η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιό της για 30.000 εφέδρους, ενώ οι τροϊκανοί απαιτούν άμεση κατάργηση φορέων και απολύσεις.

 Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι σε εφεδρεία μπορεί να μπει ένας μεγάλος αριθμός από τους 43.000 δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο. Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις να τεθούν σε εφεδρεία όσοι προσλήφθηκαν μετά το 2000 χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.
 Ωστόσο, η τρόικα μετά και τα εμπόδια αντισυνταγματικότητας που έχουν προκύψει έχει σκληρύνει τη στάση της και ζητεί δραστικά μέτρα για μείωση του κράτους, τα οποία μεταφράζοινται σε απευθείας απολύσεις.
 Οι τελικές αποφάσεις για την εφεδρεία αναμένεται να ληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής, αλλά η σημερινή συνάντηση θα είναι καθοριστική για το πλαίσιο στο οποίο θα κινείται η όποια λύση προωθηθεί.


ΠΗΓΗ    http://www.voria.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget