Σύλληψη σμηνίτη για παραβίαση του νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας


Σύλληψη σμηνίτη για παραβίαση του νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας
Ως διαχειριστής ιστοσελίδας, μετέφραζε στα ελληνικά υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και τα διέθετε σε χρήστες του Διαδικτύου.
Σμηνίτης της Πολεμικής Αεροπορίας, 28 ετών, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, επειδή, ως διαχειριστής ιστοσελίδας, μετέφραζε στα ελληνικά υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και τα διέθετε σε χρήστες του Διαδικτύου.


Η διάθεση γινόταν μέσω της ιστοσελίδας, όπου μπορούσε οποιοσδήποτε να βρίσκει τους μεταφρασμένους υπότιτλους, να τους προσαρμόζει στις ταινίες και να τις παρακολουθεί χωρίς πρόβλημα.

Η υπόθεση απασχόλησε την αστυνομία, έπειτα από καταγγελία μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας, θυγατρικές της οποίας είχαν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, εκτός των άλλων, προέτρεπε και τρίτα άτομα να κάνουν το ίδιο, ενώ η οικονομική ζημία των δικαιούχων εταιρειών από τη δραστηριότητα του 28χρονου εκτιμάται στα 500.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα Αθηνών, ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget