Μιχάλης Γιαννάκης ''Αποφεύγουν τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ''

 












Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την ακύρωση της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης για την εφαρμογή του μέτρου της Εργασιακής Εφεδρείας στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ακύρωσε ακριβώς στο παραπέντε την προγραμματισμένη από δεκαημέρου συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που έχω καταθέσει, αναφορικά με την εφαρμογή της Εργασιακής Εφεδρείας στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.
Ακύρωσε μάλιστα την προγραμματισμένη συζήτηση της ερώτησης με αφορμή κάποιο «απρογραμμάτιστο και μη ανακοινωμένο» ταξίδι του στο εξωτερικό.

Αντιλαμβανόμαστε το «επείγον» των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός.
Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστη την συγκυρία στην οποία ο κύριος Σαχινίδης ακυρώνει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, καθώς την ίδια ώρα η κυβέρνηση μεταθέτει από μέρα σε μέρα τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την Εργασιακή Εφεδρεία.
Γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς πρόγραμμα. Αυτό που μάθαμε όμως, είναι ότι δεν έχει καν τον στοιχειώδη προγραμματισμό καθώς πρώτα καλεί τους Διοικητές των ΔΕΚΟ να συντάξουν λίστες «Εφέδρων», για να αποφασίσει σε μεταγενέστερο χρόνο, στο επικείμενο Υπουργικό Συμβούλιο, πως θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.
Με την στάση της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αποδεικνύει την ορθότητα της κριτικής του Εκπροσώπου της ΝΔ, κου Γ. Μιχελάκη, ότι δεν πρόκειται περί κυβέρνησης αλλά για «μπουλούκι ατάκτων», που φοβάται ξεκάθαρα τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Πολύ περισσότερο όμως, ακυρώνει, με τον ερασιτεχνισμό που επιδεικνύει, ένα μέτρο, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για τα δημοσιονομικά της Χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget