Δραματική κατάσταση στον στρατό λόγο περιορισμού των λειτουργικών εξόδων



Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι το ΓΕΣ, εκτελώντας άνωθεν εντολές, έχει ξεκινήσει μια ακραία επιχείρηση περιορισμού των λειτουργικών εξόδων, που πλέον απειλεί το προσωπικό.
 Μια διάσταση των συνεπειών των διαταγών του αρχηγού ΓΕΣ φέρνουν στο προσκήνιο οι καταγγελίες αξιωματικών από τη Λήμνο.
 Διαμαρτύρονται λοιπόν γιατί πραγματικά τουρτουρίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους στα ειδικά καταλύματα των αξιωματικών στη Μύρινα της Λήμνου, καθώς δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ. Σύμφωνα με τις διαταγές θα τεθούν σε λειτουργία την 1η Νοεμβρίου.
 Όμως η θερμοκρασία δεν υποτάσσεται σε στρατιωτικές διαταγές. Το πρωί η θερμοκρασία πέφτει στους 6-7 βαθμούς και με την υγρασία που επικρατεί στο νησί τα πράγματα δυσκολεύουν.
 Οι αξιωματικοί μπορεί να κάνουν υπομονή, αλλά ανησυχούν ιδιαίτερα για τις οικογένειες τους, πολλές εκ των οποίων συμπεριλαμβάνουν μωρά παιδιά.

 Φυσικά, αν οι αξιωματικοί φτάνουν στο σημείο να διαμαρτυρηθούν δημόσια για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν στη Λήμνο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τι τραβούν οι φαντάροι.
 Μήπως το ΓΕΣ μπορεί να ρίξει μια ματιά και να δώσει λύση;
  
Έγκλημα κατά των παιδιών στην Κομοτηνή από το διοικητή της 21ης Ταξιαρχίας

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις γονέων εναντίον της απόφασης του Ταξιάρχου της 21ης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή, για τη μετεγκατάσταση του Παιδικού Σταθμού που εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών των στρατιωτικών, από στρατιωτικό κτίριο σε πλαστικό κοντέινερ, που μάλιστα προέρχεται από το μολυσμένο περιβάλλον του Κοσσόβου, εξαιτίας των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.
 Μετά τις πρώτες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος ο Ταξίαρχος έδωσε εντολή να βρεθούν μετρητές ραδιενέργειας για τυχών ραδιενεργά κατάλοιπα στο τεράστιο κοντέινερ. Αναρωτιόμαστε, είναι δυνατόν ένας ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού να είναι τόσο αδαής για να επιχειρεί με μετρητές να ανιχνεύσει την ραδιενέργεια που προέρχεται από το απεμπλουτισμένο ουράνιο.
 Ή είναι τόσο άσχετος, πράγμα ανεπίτρεπτο ή εν πλήρη γνώση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες μωρών παιδιών, θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο. Ως που θα φτάσουν άραγε οι αξιωματικοί που θρέφουν φιλοδοξίες ανάδειξης, καθώς πλησιάζουν οι κρίσεις;
 Εκτός αυτού όμως θεωρεί υγιεινό το περιβάλλον για τα μικρά παιδιά; Θα έβαζε το παιδί του σε κοντέινερ, να ψήνεται σαν σαρδέλα το καλοκαίρι ή να παγώνει τον χειμώνα, μέσα σε ένα τόσο ανθυγιεινό περιβάλλον;
 Ίσως θελήσει να πρωτοτυπήσει αφού θα είναι ο μοναδικός παιδικός σταθμός του στρατού σε κοντέινερ.

Ο δεύτερος Ταξίαρχος της Κομοτηνής (29η Ταξιαρχία) στον οποίο διατυπώθηκαν παράπονα και έγινε δέκτης της οργής των γονέων, απλά παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου!
 Τελικά αυτό δεν είναι Ταξιαρχία. Είναι εκτελεστής παιδιών.
 Ο Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, ακόμη να πάρει θέση και να βάλει σε τάξη τους Ταξίαρχους, οι οποίοι κάνουν του κεφαλιού τους.
 Αντί να ασχοληθούν με υπηρεσιακά και επιχειρησιακά θέματα των μονάδων, που είναι αμέτρητα, ασχολούνται με τον Παιδικό Σταθμό!
 Τελικά, μήπως η Ταξιαρχία είναι μια ατελείωτη Παιδική Χαρά (για να μην πούμε Τσίρκο);


Ο Ταξίαρχος Διοικητής της 31 ΜΚ Ταξιαρχίας υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική

Αναρωτιόμαστε, από πότε στα καθήκοντα ενός Ταξιάρχου συμπεριλαμβάνεται και η υπεράσπιση της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής; Να προπαγανδίζει τον κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα των Μνημονίων ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Να συγκαλύπτει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις ευθύνες του αστικού πολιτικού συστήματος εξουσίας και του κόσμου του πλούτου.
 Ποιος διόρισε τον εν λόγω ανώτατο αξιωματικό ως δικαστή του λαού μας, να επαναλαμβάνει τις γνωστές σοφιστείες του λαϊκά περιφρονημένου Αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Θ.Πάγκαλου;
 Η Επιστολή Καταγγελίας που λάβαμε αποδεικνύει την αποστολή που εκτελούν συντεταγμένα κομματικά παπαγαλάκια μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις εκμεταλλευόμενοι το βαθμό και τη θέση τους.
 Ταυτόχρονα,  αποκαλύπτουν το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας αξιωματικός προκειμένου να διασωθεί και αναβαθμιστεί η καριέρα του στις επερχόμενες κρίσεις.
 Τα συμπεράσματα δικά σας.
  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
 Σε συγκέντρωση στελεχών Μονάδος της 31 ΜΚ ΤΑΞ, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε λοιπόν ο κ. Ταξίαρχος για να μιλήσει για τα οικονομικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα των στελεχών και αυτά που με παρρησία ξεστόμισε ακόμη και ο πλέον καλοπροαίρετος να τα ακούσει δεν πίστευε στα ώτα του. Μας είπε λοιπόν ο κ. Ταξίαρχος ότι ίσως μας κάνουν και καλό τα νέα μέτρα που πλήττουν το εισόδημα μας και την επιβίωση των οικογενειών μας. Ότι είχαμε μάθει να υπερκαταναλώνουμε και ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο σφικτοί στα οικονομικά μας και ότι στο μέλλον ίσως με αυτόν τον τρόπο να γίνουμε πιο συνετοί στην οικονομική διαχείριση.

Με λίγα λόγια μόνο που δε μας είπε και φταίχτες. Λοιπόν κ. Ταξίαρχε, ντροπή σε αυτόν που το σκέφτηκε και ακόμη περισσότερη σε αυτόν που το ξεστόμισε. Ντροπή σας. Και λίγο είναι.
 Απαντούμε κι εμείς στην πρόκληση ρωτώντας σας. Πόσο πληρώνετε ενοίκιο κ. Ταξίαρχε; Αααα ξεχάσαμε. Μένετε στα Σ.Ο.Α. και δίνετε 80 ευρώ το μήνα για ενοίκιο, συντήρηση κτηρίου, θέρμανση και κοινόχρηστα. Γνωρίζετε πόσα χρήματα απαιτούνται για την ενοικίαση μιας κατοικίας στην Αλεξανδρούπολη ή στις Φέρες, για το πετρέλαιο που θα εξασφαλίσει τη θέρμανση του μήνα, για τους λογαριασμούς σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α. κλπ.); Θα σας πούμε. 500 ευρώ τουλάχιστον κ.Ταξίαρχε.
 Πόσα πληρώνετε κάθε μήνα κ. Ταξίαρχε για τη μετακίνηση από την οικία σας στο χώρο εργασίας σας και αντιστρόφως; Αααα ξεχάσαμε και πάλι δεν πληρώνετε τίποτα γιατί μετακινείστε με υπηρεσιακό όχημα τύπου Ι.Χ.
 Πόσα χρήματα παίρνετε κάθε μήνα ως Η.Ε.Ε. ; Πολλά περισσότερα προφανώς από εμάς τους υφισταμένους σας.
 Αναλογιζόμαστε, γνωρίζετε το ύψος του μισθού ενός ΕΠ.ΟΠ. ,ενός ΕΜΘ, ενός υπαξιωματικού από Α.Σ.Σ.Υ. ή ακόμη ενός κατώτερου Αξιωματικού μετά και τις περικοπές των τελευταίων δύο ετών;
 Στην τελική των πραγμάτων ποιος σας όρισε ως τρόικα του οικογενειακού και οικονομικού μας προγραμματισμού και μας κάνετε υποδείξεις για το πως θα διαχειριστούμε το μισθό μας;
 Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να κρίνεται εάν είναι επαρκής ή όχι για να καλύψουμε τις ανάγκες μας; Μήπως θα έπρεπε να περιοριστείτε στα καθήκοντα σας εφόσον δε μπορείτε να βοηθήσετε;

Απαντήστε μας αν τολμάτε κοιτώντας μας στα μάτια και αν έχετε τη στοιχειώδη ευαισθησία ζητήστε δημόσια συγγνώμη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437-Diktiospartakos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget