Κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων προαναγγέλλει ο Ρέππας


Προ των πυλών βρίσκεται η διαδικασία κατάργησης χιλιάδων θέσεων στον δημόσιο τομέα, η οποία δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση.
Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, και την υπαγωγή σε καθεστώς εφεδρείας 30.000 εργαζομένων προανήγγειλε, σε συνέντευξή του στα Νέα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Όπως ανέφερε, η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση, ενώ έθεσε ζήτημα άρσης της μονιμότητας με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013.


«Η η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τη μονιμότητα επεσήμανε πως «το θέμα της μονιμότητας τίθεται από πολλές πλευρές εν όψει της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013».

«Τελικός στόχος μας είναι τα υπουργεία να διατηρήσουν τις επιτελικές αρμοδιότητές τους, ενώ οι εκτελεστικές πρέπει σταδιακά να μεταφερθούν στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση είτε στους κατά τόπο και καθ' ύλην αρμόδιους φορείς. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το κράτος που προωθούμε και για την οποία αυτήν την περίοδο, βασιζόμενοι σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, ολοκληρώνουμε την αναγκαία προεργασία» σημειώνει.

Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας δηλώνει πως αφορά 30.000 εργαζομένους από το σύνολο των αμέσως ή εμμέσως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με κριτήρια «που σχετίζονται με τα προσόντα και την κοινωνική κατάσταση καθενός. Αναζητούμε, σε συνεργασία με τους εταίρους, τη δυνατότητα κατάρτισης προγραμμάτων κοινωνικής απασχόλησης με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη των πολιτών που εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».



ΠΗΓΗ   http://www.voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget