ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ- Οι εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ επιταχύνονται…….


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. Την περασμένη Παρασκευή σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εντάχθηκαν μετοχές της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
Β. Σχέδιο Συμμόρφωσης στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος, Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επί σειρά ετών, δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) και εν γένει την περιβαλλοντική νομοθεσία, τόσο στο εργοστάσιό της στη Λάρυμνα, όσο και στους χώρους εξόρυξης στην Εύβοια (Δήμος Μεσσαπίας), όπου ειδικότερα έχουν εμφανισθεί σοβαρά προβλήματα ρύπανσης. 



Το Σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της ΓΓ ΥΠΕΚΑ και τη νέα Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.

 
Θα πρέπει να υλοποιηθεί από την εταιρεία σε συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονικό διάστημα που δεν θίγει τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ θα υποστηρίξουν την εταιρεία με άμεση τροποποίηση των υφιστάμενων ΑΕΠΟ που θα καθορίσουν ειδικότερους περιβαλλοντικούς όρους και τη χρήση κατάλληλης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.


Διευκρινίσεις για τις οφειλές της προς το Δημόσιο παραχωρεί η ΛΑΡΚΟ με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Γ.  Η εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής:

"Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, με ΑΦΜ 094008556, η οποία εμφανίζεται στη λίστα ως οφειλέτης του Δημοσίου, είναι η «παλαιά ΛΑΡΚΟ», η οποία ιδρύθηκε το 1963 και τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το έτος 1987, ενώ το 1989 ιδρύθηκε η ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. («νέα ΛΑΡΚΟ»).

Η ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. συνεχίζει τη λειτουργία της σήμερα χωρίς εκκρεμείς οφειλές προς το Δημόσιο".

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ επισημαίνει τα συγκεκριμένα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο
αποδεικνύουν πως επίκεινται άμεσα εξελίξεις στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Είναι ολοφάνερο πως όλα αυτά που γίνονται είναι μεθοδευμένα για να διευκολύνουν τον αγοραστή και τους σχεδιασμούς του.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ απευθύνεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στον λαό της περιοχής για να τους ευαισθητοποιήσει και για να συμβάλλει στην κινητοποίηση τους.

Τους καλεί να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εκχωρούν στο μεγάλο κεφάλαιο λαϊκή περιουσία.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία. Οι πολιτικές που επιβάλουν περικοπές στους μισθούς και απαράδεκτα χαράτσια. Οι πολιτικές που μαυρίζουν την ζωή χιλιάδων εργατικών οικογενειών και το μέλλον των παιδιών τους.

Σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να αντισταθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα.

Όλοι στον κοινό αγώνα για την ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.

                          ΟΙ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                 ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                            ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                              ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget