Μικρότερο κράτος χωρίς απολύσεις προτείνει η ΝΔ


Η ΝΔ προτείνει μείωση του Δημοσίου τομέα κατά 230.000 άτομα, χωρίς απολύσεις, υποστηρίζοντας ότι με το σχέδιο της το έλλειμμα θα υποχωρήσει κατά 11,5 δισ. ευρώ, έναντι υποχώρησης 9,2 δισ. ευρώ που προβλέπει το κηβερνητικό πλάνο
 
Την πρόταση για τη συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα κατά 230.000 άτομα σε βάθος πενταετίας, χωρίς απολύσεις, παρουσίασε η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω στόχος μπορεί να επιτευχθεί με τον συνδιασμό εφεδρείας και παγώματος των προσλήψεων.
Ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση, υποστήριξε ότι με βάση τηο σχέδιο που παρουσίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 11,5 δισ. ευρώ, έναντι μείωσης 9,2 δισ. ευρώ που προβλέπει το πλάνο της κυβέρνησης.

Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι με τη μορφή εφεδρείας που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση οι συνολικές καθαρές οικονομίες κάθε χρόνο για το δημόσιο ταμείο είναι μεγαλύτερες σε σχέση με  την πρόταση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, όσοι είναι μεγαλυτεροι από 5ο ετών θα βγουν σε εφεδρεία  με τον βασικό μισθό ως σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού δουλειά. Για όσους είναι μεταξύ 40 και 50 ετών θα προβλέπεται εφεδρεία για δύο τριετίες, ενώ για όσους είναι μεταξύ 30 και 40 ετών η εφαρμογή του μέτρου θα είναι για μια τριετία.

Η ΝΔ σημειώνει ότι με το σχέδιο που προτείνει το κράτος θα μειωθεί δραστικά και πιο ομαλά. Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ ο δημόσιος προϋπολογισμός δεν αντέχει αποζημιώσεις απολύσεων, τις οποίες η κυβέρνηση θα κληθεί να πληρώσει τον επόμενο χρόνο και θα ξεπερνούν τα 158 εκατ. ευρώ για 30.000 εφέδρους υπό απόλυση.

Παράλληλα με την ίδια πρόταση οι συνολικές καθαρές οικονομίες κάθε χρόνο για το δημόσιο ταμείο είναι μεγαλύτερες από εκείνες της εφεδρείας που προτείνει η κυβέρνηση καθώς για ένα εργαζόμενο με βασικό μισθό 1.100 ευρώ η πρόταση της ΝΔ έχει μείωση συνολικού κόστους γα το δημόσιο κατά 260 ευρώ το μήνα, ενώ η αντίστοιχη της κυβέρνησης κάνει λόγο για μείωση της τάξης των 166 ευρώ για τον πρώτο μήνα και 208 ευρώ για τον δεύτερο.

«Έτσι, όσοι βγουν στην εφεδρεία με το σχέδιο της ΝΔ θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και εισφορές στα ταμεία, ενώ θα διατηρήσουν και κάποιο επίπεδο κατανάλωσης. Αντίθετα όσοι γνωρίζουν πως θα απολυθούν θα μειώσουν δραστικά την κατανάλωση τους ενώ όταν απολυθούν φυσικά και δεν θα πληρώνουν ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε εισφορές ενώ το κράτος θα αναγκαστεί να τους καταβάλει και επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.



ΠΗΓΗ    http://www.voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget