Έξω φρενών η τρόικα για τις κυβερνητικές παλινωδίες


Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι επιτελείς της τρόικας για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις σε τρία καυτά μέτωπαΤην οργή των επιτελών της τρόικας έχει προκαλέσει η αναβλητικότητα της κυβέρνησης στα τρία καυτά μέτωπα των αποκρατικοποιήσεων, του ενιαίου μισθολογίου και των καταργήσεων φορέων του Δημοσίου.
Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην τριμερή και οι προβλέψεις για ύφεση της τάξης του 5,5%, οι οποίες αν επαληθευτούν θα έχουν ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και του ελλείμματος άνω του 8,5%, έναντι στόχου 7,6%.

Καταρχάς, η τρόικα δεν εμφανίζεται καθόλου «ζεστή» απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγές στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, παρά την κατρακύλα των λογιστικών αξιών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο δημοσίων εταιρειών.
Έπειτα, επικρατεί απογοήτευση για την απόφαση διάσωσης των επιδομάτων με την μορφή προσωπικών διαφορών, αντίθετα με τον αρχικό σχεδιασμό. Ακόμα, υπάρχει μεγάλη δυσφορία για το γεγονός ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών παραμένουν σε φιλολογικό επίπεδο, παρότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από πέρυσι ότι θα τρέξει τις διαδικασίες.
Εξάλλου, έκδηλη είναι η ανησυχία μεταξύ των τροϊκανών ότι οι προβλέψεις για ύφεση δριμύτερη της αναμενόμενης θα εκτοξεύσουν στα ύψη το έλλειμμα, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο να απαιτήσουν τη λήψη και νέων μέτρων.
Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα λοιπόν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού τα ηνία του ελέγχου αναλαμβάνουν οι επικεφαλής της τρόικας και η κυβέρνηση αναμένεται να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις για μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα.



ΠΗΓΗ voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget