Μ. Γιαννάκης “... Σε δειλές αλλαγές το ύψος των προστίμων”

 


Δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της β’ Ανάγνωσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος,Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με τα αυθαίρετα: «Δυστυχώς, ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν τόλμησε. Αρκέστηκε σε δειλές αλλαγές στο ύψος των προστίμων.

Το πρόβλημα όμως απαιτεί γενναίες αποφάσεις και γενναίες μειώσεις.Ειδικά για τις περιοχές του νομού Βοιωτίας, το Δήλεσι και την Αλυκή, όπου η αυθαίρετη δόμηση δεν αφορά πολυτελείς βίλες, αλλά πρώτες κατοικίες ή μικρά εξοχικά βιοπαλαιστών, ο κύριος Υπουργός φαίνεται αποφασισμένος να μην δώσει λύσεις και να εγκλωβίσει στην παρανομία εκατοντάδες ιδιοκτήτες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν -υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες- στα βάρη που προβλέπει η ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ.

Είναι βέβαιο, ότι με αυτά τα πρόστιμα, ούτε το Κράτος θα εισπράξει τα προσδοκώμενα, ούτε θα απελευθερωθούν οι πολλοί από τον φόβο των κατεδαφίσεων. Αλλά, ακόμα και όσοι τα καταφέρουν να υπαχθούν στη ρύθμιση θα καταβάλλουν, μία ή δύο δόσεις και το πρόβλημα θα επανέλθει σε λίγους μήνες ακόμα μεγαλύτερο. Περιμένουμε από τον Υπουργό να εγκαταλείψει τις αποσπασματικές λύσεις που προωθεί και -για μία έστω φορά στην κυβερνητική του θητεία- να λάβει γενναίες αποφάσεις υπέρ των πολλών με σαφή μείωση των προστίμων. Έχει αυτή την ευκαιρία στην Ολομέλεια της Βουλής.Ας μην την σπαταλήσει!»

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget