Το μοντέλο ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι, τόνισε από τη Λιβαδειά ο Θ. Παφίλης

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ με ομιλητή τον βουλευτή και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Θανάση Παφίλη.
Νωρίτερα ο κ. Παφίλης παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της οποίας κατήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. το ΛΑΟΣ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα ανάπτυξε της θέσεις του ΚΚΕ.

Ο Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα σε όλους τους τομείς της ζωής τους δίνοντας έμφαση στην εργασία, την παιδεία και την υγεία.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας ουσιαστικά την συναίνεση της Ν.Δ. του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ. Μπακογιάννη εξαπολύει ένα δεύτερο κύμα επίθεσης στα λαϊκά στρώματα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε μαζική φτώχια και κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού», επεσήμανε με έμφαση ο κ. Παφίλης.
Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζει με διάφορους τρόπους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση εκβιάζει και τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό κυρίως με δύο τρόπους. Ο ένας είναι με τα ψεύτικα διλήμματα που θέτει υψώνοντας το θέμα της κρίσης και των χρεών. Μνημόνιο ή χρεοκοπία, δάνεια ή πτώχευση, μεσοπρόθεσμο ή στάση πληρωμών. Στόχος είναι να υποτάξει τον ελληνικό λαό. Είναι ένα παιχνίδι που συμμετέχει η τρόικα και η ΕΕ. Ο δεύτερος τόπος είναι ότι εξαπολύουν επιθέσεις με την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων. Και αναρωτιέται κανείς γιατί 30 μέρες με τους αγανακτισμένους στο σύνταγμα δεν έγινε τίποτα και όλα έγιναν κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων».
Υπογράμμισε δε ότι «το χρέος και τα προβλήματα είναι αποτελέσματα και όχι η αιτία, αιτία είναι η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ και τον κ. Παφίλη «τα μέτρα έχουν στόχο να φτηνύνει η εργατική δύναμη και το τσεκούρωμα όλων τον κοινωνικών δαπανών για να απαλλαχθεί το κράτος από χρηματοδότηση σε παιδεία και υγεία ώστε να δώσει τα κονδύλια στο μεγάλο κεφάλαιο και να επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς οι επιχειρηματίες».
Για τη ΝΔ είπε ότι ουσιαστικά συμφωνεί με τα μέτρα. «Μέχρι τώρα –σημείωσε- έχει ψηφήσει 38 νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ είναι υποκρισία που καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο αφού ψήφισε τα περισσότερα και στρατηγικά άρθρα του εφαρμοστικού που εφαρμόζουν το μεσοπρόθεσμο».
Για τον ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι «παίζει ένα επικίνδυνο δημαγωγικό παιχνίδι, συμφωνεί με τα μέτρα πιέζει για συναινετική κυβέρνηση και συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζόμενων στρώνοντας το έδαφος στην κυβέρνηση για να περάσει αντεργατικά μέτρα ενώ παράλληλα σπέρνει μίσος μεταξύ των εργαζομένων στους έλληνες και τους ξένους».
Για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «οι προτάσεις που κάνουν και αφορούν το ξεπέρασμα της κρίσης κινούνται στα πλαίσια του ίδιου του συστήματος και είναι αδιέξοδες».
Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα περί δημοψηφισμάτων κάνοντας λόγο για «παγίδα» καλώντας την κυβέρνηση «αν θέλει να μετρήσει την γνώμη του Ελληνικού λαού να κάνει εκλογές τώρα».
Καταλήγοντας τόνισε ότι για να υπάρξει διέξοδος «πρέπει να οικοδομηθεί συμμαχία στη βάση των εργαζόμενων των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, της γυναίκας, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, να αναζωογονηθεί το κίνημα, να ζωντανέψουν τα σωματεία», κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους και γι΄ αυτό κάλεσε τον κόσμο να αξιοποιήσει την εμπειρία του και «παρά τις επιφυλάξεις που έχει να συνταχτεί με το ΚΚΕ».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget