Spiegel νέο υβριστικό δημοσίευμα κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

Με νέο υβριστικό δημοσίευμα κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε στη διαδικτυακή σελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είναι ο μπαμπούλας της Ευρώπης» επισημαίνει το περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι η άρνησή του να στηρίξει τα μέτρα λιτότητας «απειλεί να οδηγήσει το ευρώ» σε αδιέξοδο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αυτήν την περίοδο, η Ομάδα του ΕΛΚ θα έπρεπε να γιορτάζει τα 35 του χρόνια. Την Πέμπτη το απόγευμα, οι συντηρητικοί συγκεντρώθηκαν στη Βασιλική Ακαδημία των Βρυξελλών για να γιορτάσουν την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος. Παρόντες στον εορτασμό ήταν η Άγκελα Μέρκελ, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ωστόσο, το αίσθημα «χάλασε η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο 60χρονος συντηρητικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα «και σήμερα μπαμπούλας της Ευρώπης».
Στο υβριστικό δημοσίευμα το Spiegel κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι αντί να πείσει τους Έλληνες για την ανάγκη των νέων μέτρων, προχωρά σε υποσχέσεις κι αντί να ενισχύσει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «βάζει τα συμφέροντά του πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και ζητά εκλογές».
Στο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς παρουσιάζεται ως ανεύθυνος ηγέτης, ο οποίος αντιμάχεται τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, την ίδια ώρα που η Ελλάδα, αν δεν λάβει την πέμπτη δόση, θα χρεοκοπήσει.
Πιέσεις από τους Γερμανούς
Μάλιστα, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, που ζητούν να σταματήσουν «τα κομματικά παιχνίδια στην Αθήνα», ενώ υποστηρίζει οι προσπάθειες της Μέρκελ να μεταπείσει τον πρόεδρο της ΝΔ, απέτυχαν.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget