Επιδημία E. Coli (EHEC) στην Γερμανία Συνέχεια Ενημέρωσης




                   



Σύμφωνα με το ΓερμανικόΙνστιτούτο “Robert Koch Institut”, το οποίο παρακολουθείτα
πρόσφατα στοιχεία ασθενών με αιμολυτικόουραιμικόσύνδρομο (HUS),
εντεροαιμορραγικό

Ε. coli (EHEC), καθώς και με αιμορραγική διάρροια στα κέντρα



επειγόντων περιστατικών, ανακοινώθηκε ότι το σύνολο των περιπτώσεων παρουσιάζει

πτωτική τάση. Εντούτοις είναι πολύ πιθανόν η τάση αυτή να συνδέεται κυρίως με την

μείωση της κατανάλωσης ωμών λαχανικών κι όχι με την ίδια την πηγή επιμόλυνσης

Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (BfR), το Ομοσπονδιακό Γραφείο για

την Προστασία των καταναλωτών και την Ασφάλεια των τροφίμων (BVL) και το

Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σύσταση προς τους καταναλωτές της Γερμανίας να αποφεύγουν την κατανάλωση ωμών λαχανικών

(αγγούρια, τομάτες πράσινη σαλάτα) δεν χρειάζεται πλέον να τηρείται.

Πλέον, οι καταναλωτές στη βόρεια Γερμανία έχουν κληθεί να

αποφεύγουν την κατανάλωση φύτρων από φασόλια ή άλλα είδη

σπόρων, καθώς οι έρευνες των αρμόδιων αρχών στην Κάτω

Σαξονία έδειξαν ότι πολλές περιπτώσεις λοιμώξεων έχουν

προκύψει από την κατανάλωση ωμών φύτρων, προερχόμενα από συγκεκριμένο παραγωγό

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τροφίμων καλούνται να

καταστρέψουν τα φύτρα φασολιών που έχουν ως απόθεμα καθώς και τυχόν τρόφιμα που έχουν έλθει σε επαφή με αυτά

Επιπλέον συνιστάται όλα τα τρόφιμα που προέρχονται από τον εμπλεκόμενο παραγωγό στην Κάτω Σαξονία να μην διακινούνται. Μεγάλη σημασία θα πρέπει πάντα να δίνεται

στους κανόνες υγιεινής κατά την επεξεργασία τροφίμων και την περιποίηση ασθενών, οι

οποίοι απαιτείται να τηρούνται αυστηρά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget