Κρυφή αποθήκη υλικών στο Ιπποκράτειο

Μία κρυφή αποθήκη υλικών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Α’ ΥΠΕ, όπως κατήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αποθήκη, η ύπαρξη της οποίας ήταν άγνωστη ακόμα και στον αρμόδιο διευθυντή του νοσοκομείου, περιείχε χειρουργικά υλικά (βαλβίδες, δακτύλιους, πλέγματα, καθετήρες, κ.λπ.) αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, όταν οι ανάγκες του νοσοκομείου για τις χειρουργικές επεμβάσεις δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ το μήνα.
Η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι ο Διευθυντής ή οι Διευθυντές κλινικών έκαναν απευθείας τις παραγγελίες για τα υλικά χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία των διαγωνισμών, εξήγησε ο διοικητής της Α’ ΥΠΕ Άρης Μουσιώνης.
Πάντως, το νοσοκομείο δεν έχει καταβάλει την αξία αυτών των υλικών στους προμηθευτές, αφού με πάγια τακτική, για την εξόφληση ενός υλικού απαιτείται η χρησιμοποιήσή του. Επιπλέον, οι τιμές με τις οποίες είχαν γίνει οι παραγγελίες,ήταν χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του παρατηρητήριου τιμών, αν και στο παρατηρητήριο τιμών οι τιμές ήταν υψηλότερες από της αγοράς.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θεώρησε την κρυφή αποθήκη ως μεγάλη υπόθεση που αποδεικνύει το μέγεθος της ασυδοσίας στα δημόσια νοσοκομεία, θα αποστείλει το σχετικό φάκελο στην εισαγγελέα κα. Ράικου.
Επίσης, ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει την υπόθεση αυτή, έκανε εντονότατες συστάσεις προς την επιτροπή προμηθειών να μειώσει άμεσα τις τιμές των ορθοπεδικών υλικών.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget