Θ. Πάγκαλος: Λουκέτο σε 40 δημόσιους οργανισμούς

Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των επικεφαλής των 40 δημόσιων οργανισμών που δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της αντιπροεδρίας τής κυβέρνησης για παρουσίαση των οικονομικών τους στοιχείων καταφέρθηκε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο α' αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, προαγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάργησή τους.

«Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει έχουν κλείσει», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας: «Δε θα λείψει από την Ελλάδα κανένας Οργανισμός επικεφαλής του οποίου είναι ένας τεμπέλης».
Χαρακτηρίζοντας «δεδομένες» τις αποκρατικοποιήσεις, ο Θ. Πάγκαλος τόνισε ότι εμπόδιο για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων είναι η μη δυνατότητα απολύσεων.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ τασσόμενος παράλληλα υπέρ του περιορισμού της μονιμότητας στο Δημόσιο σε ελάχιστες υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, «αστυνομικός, στρατιωτικός, διπλωματικός, άντε να βάλουμε και τον εκπαιδευτικό...»
«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», είπε χαρακτηριστικά .
Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει το «διευθυντικό δικαίωμα» στους Οργανισμούς για απολύσεις.
Κόμμα τραμπούκων ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Θόδωρος Πάγκαλος, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και παρά το γεγονός πως οι πληροφορίες έλεγαν ότι έμεινε την τελευταία στιγμή στο κυβερνητικό σχήμα λόγω των ακραίων δηλώσεών του, τάραξε και πάλι τα νερά, επιτιθέμενος με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ .
Aναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους». Αντίθετα, όπως είπε, «είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».
Κίνημα «Αγανακτισμένων»
Αναφορικά με τους «Αγανακτισμένους», υποστήριξε ότι έχει αρχίσει να φθίνει. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, χθες πέρασε από το Σύνταγμα και είδε μόλις πενήντα άτομα.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget