Καταγγελία της Κ.Ο Λιβαδειάς ΚΚΕ

Ανακοίνωση

Βεβαίως και κανείς συμπολίτης μας δεν θέλει να κλείσει το Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο λαός μας χρειάζεται να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα , να σηκώσει το μπόι του και να κάνει την οργή και την αγανάκτησή του οργανωμένη πάλη.
Οι συγχωνεύσεις, οι υποβαθμίσεις των Νοσοκομείων , των Κέντρων Υγείας, των Σχολείων, των Υπηρεσιών Πρόνοιας κ.λ.π., όπως και οι απολύσεις , η ανεργία, η ακρίβεια, δεν προέρχονται από παρθενογένεση. Οι γονείς τους έχουν ονοματεπώνυμο και είναι σε όλους μας γνωστοί!
Είναι η κυβέρνηση που με την στήριξη της Ε.Ε. και την ουσιαστική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, έχει κηρύξει διωγμό σε ότι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις παροχές για τα λαϊκά στρώματα. Άλλωστε αυτές είναι οι βλαβερές συνέπειες του «Καλλικράτη» και ψεύδονται ασύστολα όσοι σήμερα δήμαρχοι, πολιτευτές , συνδικαλιστές, παριστάνουν τους φίλους του λαού όταν τον στήριζαν και τον ψήφισαν τόσο στη Βουλή όσο και στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση.
Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς εργαζόμενοι δεν πληρώνονται τακτικά, υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό ενώ λείπουν και αναλώσιμα… τα οποία οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους. Η φιλότιμη δουλειά του προσωπικού δεν επαρκεί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις… Άλλωστε η Κ.Ο. Λιβαδειάς του Κ.Κ.Ε. έχει αναδείξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Στελέχη του Κόμματος έχουν κάνει περιοδείες και συσκέψεις , η κοινοβουλευτική ομάδα επανειλημμένα έχει φέρει το θέμα στη Βουλή με ερωτήσεις κ.λ.π.
Το νοικοκύρεμα και οι σπατάλες που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ο «Δούρειος Ίππος» προκειμένου να επεκταθούν οι περικοπές των κρατικών και ασφαλιστικών παροχών στους εργαζόμενους. Να μειωθεί ακόμα πιο δραστικά η κρατική χρηματοδότηση για δημόσιες υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της πλουτοκρατίας.
Το κόστος στην υγεία το δημιουργούν τα κέρδη των βιομηχανιών του φαρμάκου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, του υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνολικά κέρδη των 116 μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών το 2009 , μέσα στην κρίση ήταν 516 εκατομμύρια €. Η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει το κράτος από αυτό το κόστος, χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, γι΄αυτό το μεταφέρει στους εργαζόμενους, με τη φορολογία, τις εισφορές, μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις, το εισιτήριο των 5€. Η κυβέρνηση παίρνει επιπλέον μέτρα για να επενδύσουν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία-πρόνοια. Γιατί είναι γνωστό πως όταν ο δημόσιος τομέας «πάσχει» ο ιδιωτικός θα «ανδρωθεί» και η κυβέρνηση των «αντιεξουσιαστών» τα πάει μια χαρά με την αστική τάξη που υπηρετεί!
Οι υγειονομικοί σ’ αυτές τις μονάδες υγείας-επιχειρήσεις δεν μπορεί παρά να είναι φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό. ΟΙ περιπτώσεις διαφθοράς μπορούν να απομονωθούν όταν εκλείψει η επιχειρηματική δράση και ο υγειονομικός είναι μόνιμος, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης , ενταγμένος σ’ ένα πλήρως ανεπτυγμένο, δημόσιο σύστημα υγείας, με αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Έτσι θα μπορεί απερίσπαστος να παρέχει υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους.
 Επειδή απορρίπτουμε την αντίληψη και την πρακτική που θέλουν τον ασθενή –πελάτη για να έχει έσοδα το νοσοκομείο-επιχείρηση
 Επειδή θέλουμε να έχουν όλοι πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕΝα πάρεις θέση τώρα στην οργανωμένη λαϊκή πάλη
Για να μην υποβαθμιστεί αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο. Κατάργηση της επιχειρηματικής δρΝα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να εξοπλιστούν όλα τα τμήματα με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, ώστε να προσφέρουν δωρεάν , πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες όλο το 24ωρο.
Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα είναι εγκληματικό η ανθρώπινη ζωή να είναι εμπόρευμα, να εξαρτάται από το πάχος του πορτοφολιού…
Με δεδομένο ότι η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει, μικρομάγαζα κλείνουν, οι απολύσεις πληθαίνουν , η ανεργία θερίζει ,η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, οι νέοι βλέπουν τα όνειρά τους να τα «ποδοπατούν» , τώρα ήρθε η ώρα να τους φοβίσουμε!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρέμποροι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων
Καμία συναίνεση σ’ αυτή την πολιτική που κάνει την υγεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Κανένα άλλοθι σε όσους απ’ την μια υπηρετούν την πολιτική του ευρωμονόδρομου και από την άλλη «χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» για τα δεινά του λαού, με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες!
Λαϊκή Συμμαχία λοιπόν και αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για τη λαϊκή εξουσία.


Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget