Έντονη η αντίδραση στην Θήβα για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ

Εμπορικός Σύλλογος: «Α δ ι α ν ό η τ ο»
Ν. Στρατέλος: «Συνάδελφοι, επιχειρήσεις και συναλλασσόμενοι θα τρέχουν δεκάδες χιλιόμετρα ταλαιπωρίας για να εξυπηρετηθούν…»
«Αδιανόητο» θεωρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ , σύμφωνα με τον Ν 3943/2011!, που προβλέπει Καλλικράτη και στις Δημόσιες Οικονομικές Εφορίες, καταργώντας 60 στον αριθμό λειτουργώντας μόνο αυτές που βρίσκονται στις πρωτεύουσες των νομών
, με στόχο το κλείσιμο των οικονομικών υπηρεσιών με μικρό αντικείμενο εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων με τη μείωση των πάγιων εξόδων, αλλά και να ενισχυθούν οι μεγάλες Δ.Ο.Υ., στις οποίες παρουσιάζονται πολλά κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή του σχεδίου θα είναι άμεση και θα λάβει χώρα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, με πιο πιθανό η κατάργηση των εφοριών να ξεκινήσει περί τα τέλη του Νοεμβρίου.
«Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών υποβαθμίζει την πόλης και την ευρύτερη περιοχή, δυσχεραίνοντας την εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, των επιχειρήσεων και όλων των συναλλασσόμενων, που θα τρέχουν δεκάδες χιλιόμετρα ταλαιπωρίας για να εξυπηρετηθούν» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Στρατέλος, αναφερόμενος στις συναλλαγές των πολιτών με την Δ.Ο.Υ Θήβας, που έχουν να κάνουν με την είσπραξη εσόδων και πληρωμή εξόδων του Κράτους, την είσπραξη των εσόδων και την πληρωμή των εξόδων των Νομικών Προσώπων, Ειδικών Ταμείων και Λογαριασμών και Κρατικών Οργανισμών ή Επιχειρήσεων, που ανατίθενται στις ΔΟΥ με ειδικές διατάξεις, τον χειρισμό θεμάτων απόδοσης ΑΦΜ, ενάρξεων, μεταβολών και διακοπής οικονομικών δραστηριοτήτων των φορολογουμένων, διασταυρώσεων στοιχείων, την θεώρηση βιβλίων και στοιχείων του ΚΒΣ κ.α.
«Θεωρούμε αδιανόητο το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Θήβας» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος των εμπόρων, καλώντας όλους τους φορείς της πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget