ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - Ψήφισμα για την ΔΟΥ Θηβών

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Τάσσεται ενάντια σε κάθε απόφαση ή σχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών, η οποία θα αποφέρει πολλαπλά αρνητικά και μόνο αποτελέσματα, καταδικάζοντας παράλληλα όλους όσους στηρίζουν με τη στάση τους τέτοιου είδους ισοπεδωτικές πολιτικές.
Η Δ.Ο.Υ. Θηβών εξυπηρετεί τους πολίτες του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Βοιωτίας, του Δήμου Θηβαίων, που είναι έδρα Πρωτοδικείου, με έντονη επιχειρηματική και αγροτική κίνηση. Επίσης στη Δ.Ο.Υ. Θηβών υπάγονται οι δημότες του Δήμου Τανάγρας, που περιλαμβάνει τη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων- Σχηματαρίου με τις εκατοντάδες των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν, καθώς επίσης και τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών του Δήμου Αλιάρτου, Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού και Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας. Από τα παραπάνω γίνονται εύκολα αντιληπτά τα οικονομικά μεγέθη, ο αριθμός εξυπηρετουμένων επιχειρήσεων και το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών, που καλύπτει η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Θηβών, η οποία κατατάσσεται μέσα στις 35 μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. της Ελλάδος.
Με αυτά τα δεδομένα η προωθούμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών:
Α. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών (συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών κ.λπ.), και συνακόλουθα θα επιφέρει άνοδο του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Β. Θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε πλημμελή έλεγχο των επιχειρήσεων, σε λιγότερη διαφάνεια και εντέλει θα έχει αρνητική επίδραση στην είσπραξη κρίσιμων και σημαντικών εσόδων για το Δημόσιο.
Γ. Θα έχει ως επακόλουθο την υποβάθμιση της Θήβας με την αποδυνάμωση των διοικητικών λειτουργιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της, και είναι βέβαιο ότι τυχόν υλοποίησή της θα συναντήσει την άμεση, καθολική και δυναμική αντίδραση του Δήμου και των Πολιτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget