Βρέχει και πάλι (αρνητικές) γερμανικές αναλύσεις για την Ελλάδα

Καταιγισμός γερμανικών - και πάλι - δημοσιευμάτων, που τάσσονται υπέρ της γρήγορης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα. Με το Σπίγκελ να κάνει την αρχή, αλλά και τις λεγόμενες μεγάλες εφημερίδες, όπως η FAZ, να παίρνουν τη σκυτάλη. Το μήνυμα κοινό: Η Αθήνα θα πρέπει να υποστεί άμεσα ένα γενναίο «κούρεμα» των ομολόγων της, καθώς αυτή είναι η μόνη λύση για να μπορέσει να βγει από το σημερινό δημοσιονομικό της αδιέξοδο.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αυτή είναι η πιο συμφέρουσα λύση, όχι τόσο για την Ελλάδα, όσο για τους ...ίδιους. Κι αυτό γιατί έχουν υπολογίσει ότι τελικά θα τους στοιχίσει λιγότερο αν υποστούν ένα haircut στα ελληνικά ομολόγα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους, από το να αναλάβουν ένα νέο σχέδιο διάσωσης της χώρας μας.

Για την ιστορία, θα σημειώσουμε ότι το συνολικό ύψος των ελληνικών τίτλων που υπολογίζεται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή «παρκαρισμένοι» σε γερμανικές τράπεζες, προσεγγίζουν τα 45 δισ ευρώ. Ωστόσο, οι Γερμανοί αναλυτές φαίνεται να υπολογίζουν ότι ακόμα και με ένα «κούρεμα» της τάξης του 35%, θα είναι κερδισμένοι. Κι αυτή τη λογική, έχουν βαλθεί να αναλύουν στην κοινή τους γνώμη όλο αυτό το διάστημα.ΠΗΓΗ VORIA.GR

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget