Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να κάμψει τις αντιδράσεις στο «βαθύ» ΠΑΣΟΚ

Ως γνωστόν, στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και εάν προσπάθησε, δεν κατάφερε να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και βεβαίως του σχεδίου των αποκρατικοποιήσεων. Και επειδή το πρόβλημα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, θα προσπαθήσει μέσω της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου να εκπέμψει τα δικά του μηνύματα και να αναδείξει την «αλήθεια» για την οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει όσο κανείς άλλος πως τα μέτρα που θα χρειαστούν για το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι για ακόμα μια φορά «αιματηρά» και θέλει να πάρει το σχετικό «ΟΚ» της βάσης του κόμματος, από εκεί δηλαδή που οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και σαφώς προέρχονται και από μέλη του υπουργικού συμβουλίου που έχουν τα δικά τους παραρτήματα!
Η συνεδρίαση του μεγαλύτερου Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, θα είναι ίσως η απάντηση σε όλους τους συνδικαλιστές που σήμερα αντιδρούν, σε όλους του βουλευτές που «φωνάζουν», σε όλους τους υπουργούς που έχουν πολιτικές πλατφόρμες. Εάν το καταφέρει, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να ψηφιστεί τόσο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όσο και το Σχέδιο των Αποκρατικοποιήσεων. Εάν δεν το καταφέρει, αυτό θα φανεί στην ψηφοφορία και πλέον ο δρόμος προς τις πρόωρες εκλογές ίσως να είναι περισσότερο από άλλες φορές ανοιχτός.
Σε αυτή τη προσπάθεια που θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ποντάρει πολλά στην Ιπποκράτους και στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη. Για πολλούς, το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα κρίνει και το μέλλον του στο ΠΑΣΟΚ, αν και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες. Το σίγουρο είναι πως η τρόικα έρχεται «φορτσάτη» και θέλει να μάθει συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των μέτρων που πρέπει να εξειδικευτούν. Και αυτά τα μέτρα, δυστυχώς ή ευτυχώς, περνούν μέσα από τη βάση του Κινήματος...
ΠΗΓΗ VORIA.GR

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget