Το δυστύχημα, που συγκλονίζει το νησί της Ρόδου

Διπλή τραγωδία συγκλονίζει τη Ρόδο με το θάνατο δύο ανδρών ηλικίας 30 και 39 ετών από έκρηξη την ώρα που ετοίμαζαν αυτοσχέδια βεγγαλικά για την Ανάσταση.

Πρόκειται για έναν 39χρονο αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, πατέρες δύο παιδιών ο καθένας, οι οποίοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο από την την έκρηξη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έφθασαν επιτόπου.


Το δυστύχημα, που συγκλονίζει το νησί της Ρόδου, σημειώθηκε στις 18:40 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην περιοχή Μανδρικό, όπου διέμεναν οι δύο άνδρες, στην αποθήκη ισόγειας οικοδομής του 39χρονου.

Από την έκρηξη, αναστατώθηκε ολόκληρο το χωριό.

Στη Ρόδο, την Κάλυμνο και σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου, κάθε χρόνο στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κυριαρχεί το έθιμο της ρίψης αυτοσχέδιων βεγγαλικών και κροτίδων ακόμη και δυναμίτιδας, το οποίο κορυφώνεται το βράδυ της Ανάστασης.

Ένα έθιμο, το οποίο έχει κοστίσει τα τελευταία 20 χρόνια πολλούς τραυματισμούς, αλλά και θανάτους πολιτών.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος στο Μανδρικό διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.

Την Μ.Τετάρτη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, μετά από έκρηξη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Αγία Τριάδα Καλαμάτας όπου κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες εν όψει του Πάσχα.
Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό με θύμα αγοράκι επτά ετών, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά από βεγγαλικό, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο μετά την Ανάσταση στη Δροσιά Χαλκίδας.



Ένας 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ειδικού τύπου στην οποία ανοίγει αλεξίπτωτο με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στην είσοδο του ναού της ενορίας και να τραυματίσει βαριά στο πρόσωπο το 7χρονο αγοράκι που ήταν εκεί με τους γονείς του.

Το παιδί συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως έχασε το αριστερό του μάτι, ενώ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 25χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget