Το Πάσχα Των Ελλήνων!

Οι Έλληνες δεν πτοούνται από καμία κρίση και κανένα μνημόνιο αφού σύμφωνα με online έρευνα της FOCUS BARI για λογαριασμό του NEWS 247 φαίνεται πως συνεχίζουν ακάθεκτοι να τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.
Διαβάστε κατά πόσο άλλαξαν οι συνήθειές τους, εάν θα δραπετεύσουν από το κλεινόν άστυ και εάν νηστεύουν από όλα, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ.
Η οικονομική κρίση και οι μέρες μνημονίου που ζούμε, έχουν αλλάξει κατά πολύ τις συνήθειές μας, ωστόσο ακόμη και αν οι μέρες της αφθονίας μας είναι μετρημένες (ή παρελθόν), εξακολουθούμε να τηρούμε τις παραδόσεις και να βρίσκουμε τρόπους να τις απολαμβάνουμε.



Αυτό διαπιστώνεται και στην online έρευνα της FOCUS BARI για το NEWS 247 σε συνεργασία με τις ιστοσελίδες Deltiokairou.gr, Dailymotion.gr και MySpace.gr.
Ωστόσο από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων (58% άνδρες και 42% γυναίκες), γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι μπορεί φέτος η πλειοψηφία των Ελλήνων να γιορτάσει, αλλά αν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας, ίσως του χρόνου τα αποτελέσματα μιας αντίστοιχης έρευνας να είναι πολύ διαφορετικά.

Πάσχα στο χωριο:
Ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων, παρά την κρίση δεν θα μείνει στην πόλη και θα σουβλίσει στην επαρχία.

Το 60% των ερωτηθέντων απαντά, ότι θα κάνει κάποια εκδρομή τις ημέρες του Πάσχα. Από αυτούς το 53% θα προτιμήσει τα νησιά και το 36% θα πάρει τα βουνά.
Όσον αφορά το σούβλισμα του αρνιού, το 40% απαντά ότι θα σουβλίσει στο σπίτι, ενώ ένα 27% δεν θα σουβλίσει καθόλου. Ας ελπίσουμε το πρώτο ποσοστό να είναι μικρά επειδή πολλοί είτε βάζουν κατσικάκι στο φούρνο, είτε σουβλίζουν σε σπίτια φίλων…
Τέλος, ένα προνομιούχο 11% θα κάνει εκδρομή στο εξωτερικό, αν και με τις τιμές που έχουμε στην Ελλάδα, ίσως δεν πρόκειται ποσοστό προνομιούχων, αλλά έξυπνων συμπολιτών μας.

Βραδινή έξοδος για λίγους:
Σε ερώτηση για το πώς θα περάσουν το βράδυ της Ανάστασης, το 56%, απαντά ότι θα μείνει στο σπίτι, είτε αυτό σημαίνει μια μοναχική βραδιά, είτε (το ευχόμαστε) ότι προτιμούν να μείνουν με την οικογένειά τους.
Το 26% απαντά ότι το βράδυ της Ανάστασης θα βγει έξω να διασκεδάσει. Από αυτούς, το 45% είναι νέοι ηλικίας από 13-24 ετών.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (66%) από όσους επιλέγουν να βγουν, εμφανίζεται διατεθειμένο να ξοδέψει μέχρι 50 ευρώ και ένα 24% από 50-100 ευρώ.
Τέλος, το 18% απαντά ότι θα περάσει το βράδυ της Ανάστασης σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Εκκλησία και νηστεία:
Η περίοδος των εορτών του Πάσχα, είναι η κατ’ εξοχήν περίοδος που οι Έλληνες εκκλησιάζονται, ακόμα και τον υπόλοιπο χρόνο βλέπουν τους ναούς μόνο σε γάμους και βαφτίσια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 92% πάει στην εκκλησία την μεγάλη εβδομάδα τουλάχιστον 1 φορά, ενώ μόλις το 8% δηλώνει ότι δεν πάει καθόλου.
Από όσους πηγαίνουν, το 89% παρακολουθεί τη λειτουργία το βράδυ της Ανάστασης, το 78% ακολουθεί την περιφορά του Επιταφίου και το 44% πάει στην εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη.
Σχετικά με το δύσκολο ζήτημα της νηστείας, το 50% δηλώνει ότι νηστεύει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, το 22% δεν νηστεύει καθόλου και οι υπόλοιποι πιθανότατα τρώνε κουλουράκια όταν δεν τους βλέπουν.

Κόβεται το σεξ;
Η απάντηση στον μεσότιτλο είναι όχι, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνά μας.
Το 47% δηλώνει ότι δεν επηρεάζεται καθόλου η σεξουαλική του επίδοση τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Μάλιστα, το 61% εξ αυτών, είναι… 55 και πάνω!

Επίσης, ένα 34% δηλώνει ότι το Πάσχα λειτουργεί θετικά, πιθανότατα λόγω της άδειας και της ξεκούρασης. Σε διαφορετική περίπτωση, άβυσσος η ψυχή του Έλληνα εραστή.
Δώρο, άδεια και περικοπές

Σε ερώτηση για το δώρο Πάσχα, το 50% των συμμετεχόντων απαντά ότι θα πάρει κανονικά το δώρο του, ένα 27% θα έχει περικοπές, ενώ το 23% δεν παίρνει δώρο για διάφορους λόγους (άνεργοι, ανήλικοι, εργαζόμενοι με ειδικές συμβάσεις).

Όσον αφορά στην άδεια το 28% δηλώνει ότι θα λείψει τουλάχιστον 5 ημέρες από τη δουλειά, το 20% δεν θα έχει καθόλου άδεια και το 33% δεν εργάζεται (άνεργοι, ανήλικοι, συνταξιούχοι).

Σχετικά με τις γενικότερες περικοπές στα πλαίσια της κρίσης, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι έχουν αφήσει στο παρελθόν μια σειρά συνήθειες, λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους.

Το 65% έχει σταματήσει πλέον να τρώει σε ταβέρνες , από αυτούς το 67% είναι ηλικίας 35-44 ετών.

Το 63% έχει περιορίσει τις εκδρομές, 72% εξ αυτών ηλικίας 45-54 ετών.

Ένα σημαντικό ποσοστό (60%) έχει κόψει την έξοδο για ποτό, με το 70% να είναι άνω των 35 ετών.

Επίσης, το 41% αφήνει πλέον στο σπίτι το αυτοκίνητο και προτιμά τα μέσα μεταφοράς. Από αυτούς το 45% είναι άνδρες.

Τέλος, υπάρχει και ένα 6%, που συνεχίζει τον παλιό τρόπο ζωής του, χωρίς να έχει κόψει τίποτα. Το εκπληκτικό είναι ότι από αυτούς το 93% είναι γυναίκες!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget