ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί άμεσα η ρύθμιση για το 40ωρο

Νέα επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τη διεύρυνση του ωραρίου στο Δημόσιο από 37,5 στις 40 ώρες. Προσθέτει δε ότι έχει «νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους και δημιουργεί νέα μείωση εισοδήματος», ενώ «συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ γίνεται επίσης λόγος για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την πλευρά της Κυβέρνησης με τη χρησιμοποίηση του μύθου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ενώ σημειώνεται ότι «οι ίδιες οι μελέτες της Κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι το «μισθολογικό κόστος» και ο όγκος απασχόλησης στο Δημόσιο είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α.».
Γι' αυτό το λόγο καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη ρύθμιση και τους εργαζόμενους να οργανώσουν νέες κινητοποιήσεις μετά την απεργία της 11ης Μαίου.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget