ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι ,
σήμερα το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, βρίσκεται στο στόχαστρο των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες επιχειρούν μια βίαιη και σε μεγάλη κλίμακα αναδιανομή του πλούτου σε όφελος του κεφαλαίου. Τρόικα και Κυβέρνηση υπηρετούν μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων πιστά το νεοφιλελεύθερο σχέδιο.
Η μισθωτή εργασία στοχεύετε και ενοχοποιείται. Όλα τα εργατικά δικαιώματα που έχουν αποκτηθεί με ιδρώτα και αίμα πετιούνται στη χωματερή των μνημονιακών πολιτικών.
Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί. Οι εργοδότες με επιθετικό και ρεβανσιστικό τρόπο χρησιμοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση, προχωρούν στη βίαια στοχοποίηση των μισθωτών.
Οι εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με το νεοφιλελεύθερο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούνται προς όφελος του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, αποτελούν νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης.
Στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία των 3-4 ημερών αλλά και μίας ημέρας αυξάνονται, οι οφειλές δεδουλευμένων όλο και γίνονται περισσότερες, οι κανονικές άδειες δίδονται όποτε θέλει ο εργοδότης, άδειες άνευ αποδοχών δίδονται υποχρεωτικά χωρίς τη θέληση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, κάτω από τον εκβιαστικό δίλημμα της απόλυσης καλούνται να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών που υπερβαίνουν το 30%, κάτω από τις κλαδικές συμβάσεις. Οι απολύσεις ακόμα και χωρίς καταβολή αποζημίωσης, αρχίζουν να εφαρμόζονται. Οι βολιδοσκοπήσεις πολλών επιχειρήσεων για σύναψη ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ πυκνώνουν.
Αντιδρούμε στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζών.
Αγωνιζόμαστε για
- την πλήρη ανατροπή του Μνημονίου που βάζει στο γύψο τη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους για δεκαετίες. .
- την αποδέσμευση από τον καταστροφικό μηχανισμό στήριξης της νεοφιλελεύθερης Τρόικας (Ε.Ε, ΔΝΤ,ΕΚΤ) που υλοποιεί χωρίς δισταγμό η κυβέρνηση.
-την υιοθέτηση μιας δίκαιης Ευρωπαϊκής πολιτικής που θα έχει σαν επίκεντρό της τον άνθρωπο και συνολικά τους εργαζόμενους μια πολιτική που θα είναι αντίθετη με τις λογικές των αεριτζήδων και των κερδοσκόπων.
Αντιστεκόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης στο αντιλαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, στη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη στις 22 Μαρτίου στις 6:οο το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget