Δημοτική Αστυνομία Θήβας!!! Τέσσερεις για όλες τις δουλειές ή σίφουνες του νόμου;;;

Τα «παράπονα στον Δήμαρχο» φαίνεται πως συμπληρώθηκαν και για την Δημοτική Αστυνομία, καθώς πολίτες και φορείς επιμένουν να «φορτώνουν» τα κακώς κείμενα της πόλης στους Δημοτικούς Αστυνόμους , θεωρώντας πως είναι υποχρεωμένοι να παρίστανται και να παρεμβαίνουν διαρκώς στα καθημερινά γεγονότα της περιοχής!
Και θα μπορούσε να γίνει έτσι, αν ο νόμος προέβλεπε συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την Δημοτική Αστυνομία, κυρίως όμως μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και όχι μεγέθους σαρανταποδαρούσας!
Είναι οι Δημοτικοί αστυνόμοι τα παιδιά για όλες τις δουλειές ή μήπως ο σίφουνας που στο πέρασμά τους «καθαρίζει» τα πάντα;
Για όλες τις δουλειές σίγουρα είναι, αν κρίνουμε από τις αρμοδιότητες που της έχουν παραχωρηθεί, πλην όμως με επάρκεια προσωπικού και για όλη την επικράτεια του Δήμου, σίφουνες ωστόσο όχι, καθώς η νομολογία άλλοτε τους το επιτρέπει και άλλοτε τους κρατά δέσμιους στα παραθυράκια και τις αυλές των νόμων.
Μόλις πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Α. Χατζησταμάτης και ο Π. Ανδρέου (Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, συνεδρίασαν για να συζητήσουν το πρόβλημα του παρεμπορίου!
«Όταν εμείς ελέγχουμε τους μικροπωλητές και αυτοί στην πλειοψηφία τους στερούνται των νόμιμων εγγράφων (άδειες παραμονής – διαβατήρια), δεν μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία τους, προκειμένου να προχωρήσουμε στην επιβολή των προστίμων, ενώ παράλληλα δεν έχει συσταθεί και η επιτροπή που προβλέπει την εκτίμηση των κατασχεθέντων προϊόντων, οπότε καθίσταται, από την πλευρά μας, ανενεργή η εφαρμογή του νόμου για το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο» εξηγεί ο κ. Ανδρέου, πρόβλημα που αναμένεται να λυθεί με την σύσταση της επιτροπής.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget