Να αποφασίσει ο λαός για την ακίνητη περιουσία με δημοψήφισμα

Προτιμάτε να κόβουμε μισθούς και να αυξάνουμε τους φόρους ή να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία; Το δίλημμα αυτό έθεσε χθες στην αντιπολίτευση και μάλιστα με οργή ο πρωθυπουργός.
Ασφαλώς η απάντηση είναι εύκολη για όλους. Προτιμούμε την αξιοποίηση της περιουσίας. Ομως, το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αυτό, αλλά αν είναι προτιμότερο να κόβονται μισθοί, συντάξεις και να μπαίνουν περισσότεροι φόροι ή να πουλήσουμε ακόμα και ολόκληρη την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου αν η σωτηρία της πατρίδας το απαιτεί. Δυστυχώς κανείς δεν το έθεσε. Ούτε ο πρωθυπουργός.
Θα θυμάστε ότι ακόμα κι' αυτός υπέκυψε στο λαϊκισμό όταν η τρόικα παρουσίασε το πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι θα περάσει νόμο ώστε να μην πουληθεί ακίνητη περιουσία.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει αυτό αν είναι λιγότερο οδυνηρό για τους πολίτες.
Αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν τη δύναμη και την παρρησία να αναλάβουν το πολιτικό κόστος ας προχωρήσουν σε δημοψήφισμα και ας αποφασίσει ο λαός. Ας τον ρωτήσουν λοιπόν αν επιλέγει τη χρεοκοπία ή τη μείωση μισθών, συντάξεων και την αύξηση των φόρων από την πώληση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Είναι σίγουρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα κάνει τη σωστή επιλογή με θάρρος και ωριμότητα. Γιατί ο λαός είναι σήμερα πιο ώριμος από το πολιτικό σύστημα και αποφασισμένος να κόψει το γόρδιο δεσμό του χρέους και της υποτέλειας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget