Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας - συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις μαζικές διαδικασίες ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ»

 Πριν μερικούς μήνες, ο κ. Αναστασίου είχε δηλώσει σε ανοιχτή συγκέντρωση της Επιτροπής Κατοίκων Καπαρελλίου – Αγίου Βασιλείου ότι θα στηρίξει το αίτημα των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Άγιο Βασίλη.

 Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριληφθεί και ο Δήμος μεταξύ όσων προσέφυγαν δικαστικά ενάντια στο έργο, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Ωστόσο, τις προάλλες πληροφορηθήκαμε ότι ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πλαταιών κ. Νίκας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καπαρελλίου κ. Κυβέρης κάλεσαν τα μέλη των Συλλόγων του χωριού σε σύσκεψη.

 Εκεί όπως μάθαμε, τους μετέφεραν πρόταση της εταιρείας που εγκαθιστά το έργο, να δεχθούν ένα ποσό μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ με τον όρο να πάρουν θέση υπέρ του έργου!

 Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι στη σύσκεψη δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος της εταιρείας συνεπάγεται ότι αυτή εκπροσωπήθηκε από τους ανωτέρω αιρετούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν με το συνδυασμό του κ. Αναστασίου.

 Αν και ρητορικά, αναρωτιόμαστε τελικά με ποιον είναι ο συνδυασμός της Δημοτικής Αρχής, με τους κατοίκους που έχουν δημόσια λάβει θέση ενάντια στις ΑΠΕ, ή με τις εταιρείες που προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις;

 Όπως είπαμε στην πρόσφατη ανοιχτή συνεδρίαση της Κοινότητας Ξηρονομής, εάν η Δημοτική Αρχή εννοεί το όχι στις ΑΠΕ, οφείλει να το αποδείξει έμπρακτα. Η απλή διατύπωση γνώμης, ή ακόμη και μία προσφυγή σε δικαστήρια κάτω από την πίεση του κόσμου δεν αρκεί. Ούτε για να ανασχέσει τη λαίλαπα, ούτε για να αποδείξει ότι δεν κάνει απλώς ένα ελιγμό.

 Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα και με κάθε τρόπο τις μαζικές διαδικασίες ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget