έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Βοιωτίας

 Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Βοιωτίας, θα πραγματοποιηθεί στις 9 σήμερα το βράδυ, στο Διοικητήριο, της Λιβαδειάς, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού, τις επόμενες ώρες.

 Οι κάτοικοι της Βοιωτίας έλαβαν από το 112, προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις), για το επόμενο 24ωρο, με την προτροπή να περιορίσουν τις  μετακινήσεις του, κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ, το μεσημέρι της Τρίτης (26/09), τονίζοντας πως το σύστημα της κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

 Αναλυτικά:

 Την Τρίτη (26/09), κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες, στη βόρεια Εύβοια και στη βόρεια Πελοπόννησο. Ακόμα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

 Στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας)

Στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας)

Στη Στερεά Ελλάδα (στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ευρυτανία, στη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας)

Στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και στα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας)

Όσον αφορά στην Τετάρτη (27/09), κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη δυτική Κρήτη και πιθανώς – κατά διαστήματα – στις δυτικές Κυκλάδες, στα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και στο βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

 Σχετικά με την Πέμπτη (28/09), κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στην Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget