Λέκκας: Αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας στην Θήβα – Τσελέντης: Δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς

 Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα μίλησε στο in ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

 Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως «έχουμε μία αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή».

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι πιθανό να σημειωθούν μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο εκτιμώ πως θα διατηρηθούν στο ίδιο μέγεθος» τόνισε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως στο σημείο βρίσκονται πολλά ρήγματα μαζί και πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά σεισμογενής, καθώς από πέρσι μας έχει δώσει 2.300 σεισμούς.

 Τσελέντης: Δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα

«Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

 «Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» προσέθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους ενώ σημείωσε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

 Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θήβα για να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν ανησυχεί από την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που έχει δώσει σεισμούς μέχρι και 3,9 Ρίχτερ, όπως σήμερα λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα.

σεισμούς στη Θήβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget