400 υπογραφές ενάντια σε 19 ανεμογεννήτριες στα Χώστια - video

 400 υπογραφές ενεργών πολιτών στα Χώστια και το Σαράντι του Δήμου Θήβας αντιπαλεύουν τις θετικές γνωμοδοτήσεις των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης για επιπλέον 19 ανεμογεννήτριες σε κορυφογραμμές της περιοχής πλην της τοπικής κοινότητας Θίσβης που μέχρι στιγμής έχει δεχθεί και το μεγαλύτερο φορτίο της παραγόμενης ενέργειας.

Πολίτες και αιρετοί τάσσονται υπέρ της πράσινης ανάπτυξης με όρους και προϋποθέσεις ωστόσο το κριτήριο της αναλογικότητας στην κατασκευή νέων αιολικών πάρκων σε μία φορτωμένη από ανεμογεννήτριες περιοχή, για τους πολίτες αποτελεί επιχείρημα αποτροπής νέων επενδύσεων ενώ για τους αιρετούς «αναγκαίο κακό» και ευκαιρία άντλησης πρόσθετων πόρων μέσω των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

 Ατυχώς αλλά με τη δέουσα ευθύτητα, ο πρόεδρος της κοινότητας εξομοίωσε το ενεργειακό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα με το προσφυγικό, για να δικαιολογήσει τη θετική γνωμοδότηση των τοπικών κοινοτήτων ελλείψει, όπως υποστήριξε, εναλλακτικής λύσης.

Οι πολίτες από την άλλη επειδή η Βοιωτία και συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή τους έχει δεχθεί αναλογικά το φορτίο που της αναλογεί σε παραγόμενη αιολική ενέργεια επιθυμούν μία άλλου τύπου ήπια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που τους έχουν απομείνει.

Πλεονεκτήματα συναρτώμενα και συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον που καταστρέφεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, με τη διεκδίκηση να περιορίζεται στο  λιγότερο κακό με τα μεγαλύτερα οφέλη για την περιοχή και τους κατοίκους.

https://tvstar.gr/

Χώστια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget