Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: όχι στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

 Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ζητάει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βοιωτίας, καθώς όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση προσπαθεί να “μετατρέψει τις Λαϊκές Αγορές σε SUPER MARKET, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη των παραγωγών”.

 Η ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει:

 Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη επιτίθεται στον κόσμο της παραγωγής και του μόχθου. Αυτή τη φορά προσπαθεί να «πετάξει» από τις Λαϊκές τους παραγωγούς. Με το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, ανατρέπει τον χαρακτήρα του θεσμού των Λαϊκών Αγορών και επιτρέπει την πλήρη επιχειρηματική δράση ιδιωτών, σε βάρος των απλών παραγωγών, ωθώντας στην ανεργία τους μικροπωλητές, που θα χάσουν τις άδειές τους.

 Η Βοιωτία είναι ένας τόπος με δυναμική, αγροτική οικονομία και οι Βοιωτοί παραγωγοί δίνουν καθημερινά αγώνα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, μέσα και από τις Λαϊκές Αγορές. Αυτές τις Λαϊκές η κυβέρνηση θέλει να τις καταργήσει.

 ·      Στηρίζουμε τους αγώνες των παραγωγών, έμπορων και επαγγελματιών των Λαϊκών Αγορών για να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

 ·      Είμαστε αντίθετοι στη διάλυση των Λαϊκών, ένα θεσμό που λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη προσφορά στη λαϊκή οικογένεια.

 ·      Υπογραμμίζουμε ότι στις Λαϊκές Αγορές πρέπει να συμμετέχουν παραγωγοί και  έμποροι και όχι ιδιωτικές εταιρείες, γιατί η έλλειψη μεσαζόντων χαρακτηρίζει την λειτουργία τους και εξασφαλίζει καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές.

 ·      Είμαστε αντίθετοι με το σύστημα πλειστηριασμού των θέσεων, γιατί έτσι θα αποκλείονται οι πιο αδύναμοι οικονομικά.

 ·      Τονίζουμε, ότι η χορήγηση αδειών σε παραγωγούς πρέπει να γίνεται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και όχι με τίτλους σπουδών.

 ·      Θυμίζουμε πως οι Έλληνες παραγωγοί έχουν στηρίξει την ελληνική οικογένεια με προσωπικό οικονομικό κόστος στα δέκα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Τους οφείλουμε το ελάχιστο, που είναι να σταθούμε στο πλευρό τους.

 ·      Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο με το οποίο μετατρέπει τις Λαϊκές Αγορές σε SUPER MARKET, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη των παραγωγών και έμπορων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων των Λαϊκών Αγορών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

 Εάν πάλι, προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να καταργήσει όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των Λαϊκών Αγορών.

λαϊκές αγορές

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget