Δήμος Θηβαίων : Τι ισχύει για μετακινήσεις, εξυπηρέτηση κοινού σε δημόσιες υπηρεσίες και λιανεμπόριο

 Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παραμένει και αυτή την εβδομάδα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα όμως με τις σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές του Λυκείου έχουν επιστρέψει σε διά ζώσης εκπαίδευση. Παράλληλα, έχει επιτραπεί η επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανικής λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και του click inside. Τα μέτρα, όπως εξειδικεύονται στο ΦΕΚ 1558/Τεύχος Β/17-04-2021, ισχύουν έως και τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, 26 Απριλίου.

 Ειδικότερα:

στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επιτρέπεται η κυκλοφορία καθημερινά από τις 5:00 έως τις 21:00.

  Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου. Για λόγους σωματικής άσκησης σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση οχήματος μόνο τα Σαββατοκύριακα. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Δημόσιες υπηρεσίες: Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού.

Σχολεία: Διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των λυκείων, ημερήσιων και εσπερινών(Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά), καθώς και των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής κι εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων με το υποχρεωτικό μέτρο του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου(self-test) σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων και γυμνασίων).

Αθλητισμός: Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, με εξαίρεση τις ανοικτές(υπαίθριες) εγκαταστάσεις αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών ατόμων.

Αρχαιολογικοί χώροι/μουσεία: Αναστολή λειτουργίας κλειστών χώρων, λειτουργία ανοικτών (υπαίθριων) χώρων

 Λειτουργία καταστημάτων:

  Καταστήματα τροφίμων(σούπερ-μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, φούρνοι κ.λπ), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.λπ.: Επιτρέπεται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος και σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Λιανεμπόριο: Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς και παραλαβής/αγοράς εκτός καταστήματος(click away) κατόπιν ραντεβού, ή καθορισμός εξ αποστάσεως ραντεβού για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος(click inside).

Επιτρέπεται η λειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων περιποίησης άκρων, με την προσέλευση των πελατών μόνον κατόπιν ραντεβού.

Επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών. Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη-δυνατότητας επέκτασης του χώρου των αγορών, δραστηριοποιείται το 50% των κλάδων παραγωγών/εμπόρων.

 Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών και σχολών επαγγελματιών οδηγών: Επιτρέπεται η διενέργεια διά ζώσης μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης με μέτρα απολύμανσης μεταξύ των μαθημάτων και τη διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης(self test) για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές.

 Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων: Λειτουργία των καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών/στοιχημάτων και των καταστημάτων με μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών με τήρηση μέτρων προστασίας(χρήση μάσκας, ένα άτομο ανά 15 τ.μ. κ.λπ)

Τι ισχύει για μετακινήσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget