Η … ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

   Ηλίας Τραμπάκουλος

   Άνοιξαν καταστήματα και νυχάδικα, σχολεία και παιδικοί σταθμοί . Παίρνουν σειρά γυμνάσια και λύκεια, χιονοδρομικά κέντρα και προπατζίδικα.

    «Άκρα του τάφου σιωπή …» για τους χώρους πολιτισμού. Σφίγγα η πολιτεία για τα πορίσματα των λοιμωξιολόγων για τα μουσεία. Ποιο είναι το σχέδιο; Γιατί τα μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν κάτι για χώρους για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα οικονομικό ή υγειονομικό κόστος ;

    Η εμπειρία των προηγούμενων μηνών έδειξε ότι δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα εξαιτίας της λειτουργίας των μουσείων. Χώροι ασφαλείς, συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Γιατί να αντιμετωπίζεται ο πολιτισμός ως ένα ελιτίστικο χόμπι που δεν απασχολεί παρά λίγους εκκεντρικούς; Αντιφατικά τα μηνύματα που στέλνει το κράτος. Από τη μία ιδρύει υφυπουργείο πολιτισμού υπό τον κ. Γιατρομανωλάκη με στόχο την εξωστρέφεια του πολιτισμού και από την άλλη κρατάει ερμητικά κλειστά τα μουσεία.

    Η συγκυρία είναι θλιβερή και για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Μόλις είχε καταφέρει να βρει τον βηματισμό του τού κόπηκαν τα φτερά. Έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και ανοίχτηκε σε καλλιτέχνες και γεγονότα. Τώρα το κρατούν εφτασφράγιστο.

    Με αφορμή και το μότο πολλών συμπολιτών μας με προτροπή για άνοιγμα των χώρων πολιτισμού θεωρώ ότι μπορεί το μουσείο μας να ανοίξει άμεσα υπό όρους:

 Αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών

 Μάσκες

 χρήση αντισηπτικών

 φροντίδα χώρων υγιεινής

 αερισμός

 απολυμάνσεις

 on line ή τηλεφωνικές κρατήσεις

 ορισμός μέγιστου χρόνου παραμονής

     Το μουσείο μας και όποιοι χώροι πολιτισμού μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια να ανοίξουν … χθες.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget