Γ. Μουλκιώτης : “Βροντερή σιωπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ στη Βοιωτία”

 O βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης και ο υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, επειδή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατ’ επανάληψη δεν απαντά, κατέθεσαν για τρίτη φορά ερώτηση με την οποία θέτουν καίρια ερωτήματα για τα άλυτα προβλήματα με την αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας στην Βοιωτία και την εγκατάσταση ΑΠΕ.

 Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καθοριστούν και να εφαρμοστούν ξεκάθαροι κανόνες και κριτήρια με απόλυτη ενημέρωση και διαβούλευση με τους πολίτες, ενώ η κάλυψη από ΑΠΕ θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με την περιβαλλοντική προστασία.

 Κατόπιν αυτών, ερωτούν με βάση ποια δεδομένα έχει υιοθετηθεί το συνολικό μέγεθος της γης υψηλής παραγωγικότητας στον νομό Βοιωτίας. Επιπλέον, τι ποσοστά της παραγόμενης αιολικής ενέργειας και εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας σε όλη τη χώρα βρίσκονται στην Βοιωτία κατ’ έτος την τελευταία 5ετία αλλά και τι ποσοστό εγκατεστημένης αιολικής ισχύος σε όλη τη χώρα θα βρίσκεται στον νομό, αν κατασκευαστούν όλα τα αιολικά πάρκα που έχουν αδειοδοτηθεί.

 Τέλος, με ποια κριτήρια και με ποια μεθοδολογία καθορίζεται το 1% της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας καθώς και της μέγιστης ισχύος που θα μπορεί το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ να εξυπηρετήσει, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και αν προτίθεται να λάβει υπόψη τις απόψεις των κατοίκων των περιοχών του νομού Βοιωτίας για την εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή τους και σε ποια σχετική ενημέρωσή τους θα προβεί.

Γ. Μουλκιώτης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget