Θήβα : Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ στις 12:54. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ και το επίκεντρο 13 χλμ ανατολικά της Θήβας.Η δόνηση να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.

 Ψυχραιμία και όχι πανικό συνιστούν οι ειδικοί σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού.Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει πως η σεισμική δόνηση είχε μέγθος 4,5 Ρίχτερ και σημειώθηκε 11 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας.O καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σε επικοινωνία του με το Sputnik, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε λίγη ώρα πριν από τις 13:00 στη Θήβα.

 Ο σεισμός, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 Δεν έχει προκαλέσει «ζημιές», «τίποτα», σημείωσε ο ίδιος κάνοντας λόγο για έναν «φυσιολογικό σεισμό»

Σε μερική ετοιμότητα τέθηκε η πολιτική προστασία ενώ ενημερώθηκε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας. Στο σημείο βρέθηκε ο κ. Καραμπέτσας, γενικός συντονιστής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να γίνει καταγραφή ζημιών.

 Ένα παράξενο τοπίο αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού Καλλιθέα, αφού ζημιές καταγράφηκαν μόνο στο νεκροταφείο, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού.

Θήβα : Σεισμική δόνηση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget