Γιώργος Μουλκιώτης : Η Κυβέρνηση δίνει “ψίχουλα” στην Αυτοδιοίκηση για ενίσχυση στη μάχη κατά της πανδημίας covid-19

  Συνυπέγραψα Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με την πρόσφατη απόφασή του, για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 60 εκ. ευρώ προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να ενισχυθούν στη μάχη κατά του covid-19, μετά το δεύτερο lockdown, το οποίο προφανώς συνεπάγεται μειωμένα έως μηδενικά έσοδα για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

 Στην ερώτησή μας, επισημαίνουμε ότι αυτά τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε για …… «ζήτω», με αποτέλεσμα σειρά αυτονόητων ερωτημάτων να προκύπτουν και πάλι σε σχέση με την ύπαρξη ορθολογικού κεντρικού σχεδιασμού για την κατανομή και αξιοποίηση του εν λόγω ποσού.

 Στο κείμενο της ερώτησης υπογραμμίζεται, επιπλέον, ότι οι «μεγαλεπήβολοι» σχεδιασμοί και οι παραινέσεις του Υπουργού προς τους Δήμους, με το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης, για στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται, αλλά και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τα νέα 8μηνα, είναι καταδικασμένοι να μείνουν «ασκήσεις επί χάρτου», λόγω της ανεπαρκούς επιχορήγησης σε μια οικονομία που κυριολεκτικά «σέρνεται» από τις συνέπειες του 2ου lockdown. Δεν μπορεί να «συνεχίζεται το έργο» της κυβερνητικής έπαρσης και υποτιθέμενης μεγαλοψυχίας, όταν στην πραγματικότητα η Τ.Α. βρίσκεται σε κατάσταση «ελεημοσύνης» και στην πραγματικότητα λαμβάνει «ψίχουλα» και αυτά με αδιαφανή τρόπο.

 Κατόπιν αυτών, ερωτούμε σε ποιους Δήμους και Περιφέρειες δίνονται τα χρήματα, βάση ποιου σχεδίου, με ποια κριτήρια, και για την κάλυψη ποιων συγκεκριμένων αναγκών. Επιπλέον, αν τα Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και ΕΝ.Π.Ε. συμμετέχουν στον προγραμματισμό των έκτακτων ενισχύσεων του Υπουργείου, κι αν ναι, αν έχουν λόγο στις κατανομές.

Γιώργος Μουλκιώτης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget