Αποστόλης Δαγδελένης : απάντηση στην ανακοίνωση της εταιρείας "Κάδμειος Άνεμος ΑΕΕ"

 Φίλες και φίλοι,

Δεν είχα σκοπό να κάνω γνωστή την τοποθέτησή μου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Θηβαίων που έγινε στις 2 Νοεμβρίου με τηλεδιάσκεψη στο θέμα:

 Έκφραση γνώμης για την ΜΠΕ αιολικού πάρκου (τοποθέτηση 7 ανεμογεννητριών) στη θέση Ζαγαρά του Ελικώνα!

Όμως μία ανακοίνωση από την εταιρεία "Κάδμειος Άνεμος ΑΕΕ" που  εγκαλεί την αντιπολίτευση, θεωρεί την ψήφο των αιρετών επίθεση και κατηγορεί ουσιαστικά όποιους δεν συναίνεσαν στα επιχειρηματικά της σχέδια, αλλά έβαλαν πιο ψηλά το μέλλον του τόπου, υπολογίζοντας την πολιτιστική και τουριστική ζημιά, που θα επέφερε μια τέτοια συναίνεση, με αναγκάζει να το κάνω!

Η τοποθέτησή μου λοιπόν ήταν:

 ....<<Όπως γνωρίζετε από παλαιότερες θέσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και θέματα που έχω ψηφίσει, είμαι υπέρ των ΑΠΕ.

Αρκεί αυτό να μην γίνεται ανεξέλεγκτα και σίγουρα να γίνεται προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας, χωρίς κατάχρηση!

Στο θέμα που σήμερα συζητάμε πάει να γίνει ένα έγκλημα!

Ένα έγκλημα κατά του πολιτισμού της περιοχής και αν το δούμε μακροπρόθεσμα και κατά της ενδεχόμενης τουριστικής ανάπτυξης.

Ως άνθρωπος που υπηρετεί για χρόνια τον πολιτισμό, αλλά και ως μέλος τόσο της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων, αλλά και της ΚΕΔΕ, δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα ψηφίσουμε σήμερα, αυτή την υποβάθμιση και την καταστροφή, τόσο ενός ιστορικού αλλά και ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίου!

Εκτιμάται ότι για να γίνει το πλάτωμα και οι βάσεις για τις ανεμογεννήτριες το βουνό ενδέχεται να κατέβει μέχρι και 50 μέτρα!

Δεν καταστρέφουμε ένα βουνό με ιστορία και αρχαιολογική αξία για να βάλουμε ακόμη κάποιες ανεμογεννήτριες!

Γνωρίζετε ότι αυτού του είδους οι επενδύσεις είναι προσωποπαγείς.

Δεν φέρνουν κάποιο όφελος στην τοπική κοινωνία, (θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, κλπ) και μην μου πείτε για τα όποια ανταποδοτικά, γιατί αν είναι να καταστρέφουμε την ιστορία και την φυσική ομορφιά του τόπου μας, η ζημιά που δημιουργούμε στις επόμενες γενιές  είναι ανυπολόγιστη!

Εννοείται ότι δεν μπορώ να ψηφίσω αυτό το θέμα και καλώ τους συναδέλφους όλους, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων!

Με το e-mail που μου στάλθηκε από τον σύλλογο Ησίοδο της Άσκρης, και που μάλλον όλοι έχετε δει- μου έγινε γνωστή με ακρίβεια και λεπτομέρειες τόσο η ιστορικότητα του συγκεκριμένου σημείου, όσο και η μορφολογία του, γι'αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ομόφωνα αρνητικοί!

Δεν πιστεύω να φαντάζονταν ποτέ  ο Κάδμος έστω κι αν έγινε "άνεμος" για την εταιρεία, ότι θα κατέστρεφε τον τόπο του Ησίοδου!

Άλλωστε και ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιών καταψήφισε ομόφωνα αυτό το ενδεχόμενο και οποιαδήποτε δική μας άλλη απόφαση, ίσως να αφήσει σκιές για εξυπηρετηση ημετέρων ή ακόμα και συμφωνίες που δεν μας τιμούν ως σώμα και ως Δημοτικό Συμβούλιο.

Κλείνοντας θα αναφέρω ότι με προβληματίζει η ξαφνική αλλαγή των ορίων, και το κατεπείγον έγγραφο που έστειλε η Περιφέρεια στις 30 Οκτωβρίου για να πειστούμε εμείς σήμερα 2 Νοεμβρίου ότι όλα είναι καλά, όπως με προβληματίζει και η σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας που συναινεί σε αυτή την καταστροφή!....>>

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, μου δημιουργήθηκαν οι εξής  απορίες:

Ποια είναι η διοικητική σύνθεση της εταιρείας "Κάδμειος Άνεμος ΑΕΕ", ποιος υπογράφει το κείμενο που ανέδειξαν τα τοπικά site, και με ποια λογική (θράσος θα έλεγα), εγκαλεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτών του Δήμου Θηβαίων.

Από πότε θεωρείται επίθεση η κρίση και ψήφιση θεμάτων με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας;

Και από πότε μια απόφαση ενός τοπικού συμβουλίου (Δομβραίνας) αποτελεί προαπαιτούμενο απόφασης για το ΔΣ που επικαλείται στην ανακοίνωση της, την στιγμή που η απόφαση του κορυφαίου οργάνου του Δήμου Θηβαίων, (το ΔΣ) δεν γίνεται σεβαστή από την εταιρεία και την θεωρεί επίθεση!

Αισθάνομαι απογοήτευση, από τον τρόπο που κάποιοι σέβονται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θυμό όταν κάποιοι θεωρούν ότι δεν είμαστε άξιοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου μας, αδιαφορώντας αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με ιδιωτικά ή άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Κλείνω με τους στίχους του Κ.Βάρναλη και με την ελπίδα να αγαπήσουμε τον τόπο μας και με ενότητα και πραγματικό ενδιαφέρον να εργαστούμε για την ανάπτυξη του Δήμου μας, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά!

Αυτό έχω κληθεί να κάνω και αυτό κάνω!

«Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που

φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς,

παραδίνεται για να σωθεί, στο έλεος του

Θεού και στους νόμους των κλεφτών».

ανακοίνωση της εταιρείας "Κάδμειος Άνεμος ΑΕΕ"

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget