Σταμάτης Χαλβατζής : “Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα” - Ανεμογεννήτριες στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

 Όπως πληροφορηθήκαμε, από ανακοίνωση της εταιρείας ΚΑΔΜΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Ζαγαρά (Κοιλάδα των Μουσών), με ταχύτατες διαδικασίες, που θα ζήλευε ακόμη και εταιρεία ταχυμεταφορών, έλαβε την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων στις 11-11-2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

 Για να έχουμε μια εικόνα της όλης διαδικασίας και να κρίνουμε εάν αυτό ξεφεύγει η όχι από τα καθιερωμένα θυμίζουμε ότι :

 · Δευτέρα 2/11/2020 συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου θηβαίων και με ψήφους 18 έναντι 13 απορρίπτει την πρόταση εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στη Κοιλάδα των Μουσών.

 · Πέμπτη 5/11/2020 συνεδριάζει η επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας και με ψήφους 6 έναντι 3 εγκρίνει την εν λόγω εγκατάσταση, μη αποδεχόμενη την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων.

 · Τετάρτη 11/11/2020 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίνει την ΜΠΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κοιλάδα των Μουσών.

 Η όλη διαδικασία μπορεί να γεννά πλείστα όσα ερωτηματικά για την ασυνήθιστη επιτάχυνση της όλης διαδικασίας εκ μέρους της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγείρει ευθύνες για την εταιρεία η για οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο που προσπαθεί να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

 Αυτό όμως που μας προβληματίζει έντονα είναι η επίθεση της εν λόγω εταιρείας στα μέλη της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, που ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Κοιλάδα των Μουσών. Να το εκλάβουμε ως ατυχή αντίδραση ή ως προσπάθεια επίδειξης ισχύος έναντι των νόμιμων διαδικασιών, που ισχύουν για όλους τους απλούς πολίτες ;

 Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν συμμερίζονται τις δικές μας επιφυλάξεις για την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου και την επαπειλούμενη περιβαλλοντική καταστροφή καθώς και τους πιθανούς κινδύνους για τις όμορες περιοχές, αφού για εκείνους προέχουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

 Αυτό βεβαίως δεν τους δίνει το δικαίωμα σε καμία περίπτωση να αμφισβητούν την εγκυρότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας και να εγκαλούν τα μέλη της αντιπολίτευσης γιατί όπως ορίζει ο νόμος “εξέφρασαν τη γνώμη τους και ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών”.

 Όσο για τα ερωτήματα που θέτουν δημόσια, κατά σύμπτωση τα ίδια ερωτήματα τέθηκαν προς εμάς από τον Δήμαρχο καθώς και από άλλους συμβούλους της συμπολίτευσης και βεβαίως απαντήθηκαν εκ μέρους μας διεξοδικά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

 Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση δεν υπογράφεται από κάποιον υπεύθυνο της Εταιρείας, ως είθισται.

 

Σταμάτης Χαλβατζής - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Ανεμογεννήτριες στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget