Μόνο σε τρεις περιοχές έκαναν κανονικά μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης

 Μόνο τρεις περιοχές της Ελλάδας κατάφεραν χθες να ολοκληρώσουν το μάθημα μέσω της τηλεκπαίδευσης για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δήλωσε ο Θανάσης Κικινης, πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας  Οι περιοχές αυτές είναι η Καλαμπάκα, ένα κομμάτι της Σαντορίνης και μια περιοχή της Λάρισας, όπου οι μαθητές στάθηκαν... τυχεροί και έκαναν κανονικά το μάθημα. Αντιθέτως, σε πολλές περιοχές της χώρας, στην καλύτερη περίπτωση η σύνδεση και το μάθημα διήρκεσε μόλις μια ώρα.

 Ο κ. Κικίνης, άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας αλλά και της πλατφόρμας WEBEX. Όπως είπε, υπήρχε το περιθώριο να γίνει μια σωστή προετοιμασία περίπου 7-8 μήνες. Ωστόσο, στο δεύτερο κύμα, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

 Εξηγώντας ότι στην παρούσα φάση, στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν περισσότεροι από ένας που είναι συνδεδεμένοι με το ίντερνετ (είτε μαθητές μεγαλύτερων τάξεων είτε οι γονείς μέσω της τηλεργασίας), το δίκτυο είναι φορτωμένο. Αναφέρθηκε επίσης και στη διανομή τάμπλετ, επισημαίνοντας ότι στην αρχή το υπουργείο, είχε θέσει κοινωνικούς όρους. Έτσι ο διευθυντής του σχολείου ερχόταν σε δύσκολη θέση αφού ήταν αναγκασμένος να μάθει την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας, ώστε να δει ποιοι είναι οι πιο αδύναμοι και άρα δικαιούχοι.

 Υπήρξαν παράπονα και για την εκπαιδευτική τηλεόραση, αφού όπως επισήμανε ο κ. Κικίνης, πολλοί μαθητές, παρακολουθώντας το μάθημα δεν είχαν διδαχθεί την αντίστοιχη ύλη, μένοντας πίσω.

τηλεκπαίδευσης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget