Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς για την μείωση του ποσοστού προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο

 Την αντίθεση του στη μείωση του ποσοστού προσλήψεων των πολυτέκνων στο Δημόσιο, εκφράζει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο, προβλέπεται μείωση του ποσοστού προσλήψεων για πολύτεκνους από το 15% στο 10%.

 Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Π. Πικραμμένο, το Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γ. Δημητριάδη, τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο και τους βουλευτές Βοιωτίας, Α. Κουτσούμπα, Γ. Μουλκιώτη και Γ. Πούλου.

 Η επιστολή του Συλλόγου στον πρωθυπουργό:

 Εξοχότατε Κε Πρωθυπουργέ

 Με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ – αξιοκρατία στο Δημόσιο Τομέα»  που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 16/11/20 έως 30/11/20, στο άρθρο 11 , το ελάχιστο ποσοστό προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολύτεκνους μειώνεται από 15% στο 10% .

 Ο  Σύλλογός μας που εκπροσωπεί 1500 πολύτεκνες οικογένειες είναι ανάστατος και διαμαρτυρόμεθα έντονα για την απόφαση αυτή για τους εξής λόγους:

 Η δημογραφική κατάρρευση στην πατρίδα μας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις , αφού κάθε χρόνο χάνεται σχεδόν μία πόλη σαν τη Λιβαδειά και τη Θήβα, η διαφορά γεννήσεων – θανάτων συνεχώς διευρύνεται αφού το 2019 είχαμε στην Ελλάδα 41.202 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις.

Η πληθυσμιακή συρρίκνωση απειλεί ευθέως και την Οικονομία και την Άμυνα της χώρας μας ακόμη και την Ιστορική της συνέχεια.

Η Νέα Δημοκρατία κατά το παρελθόν έχει στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια με διάφορα εύστοχα μέτρα.

Η ποσόστωση στον διορισμό στο Δημόσιο δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί πολλά μέρα στήριξης των πολυτέκνων και η ποιότητα ζωής τους έχει σοβαρότατα κλονισθεί, με την ανέχεια και την πτώχεια να κτυπά κυρίως την πολύτεκνη οικογένεια.

Κε Πρωθυπουργέ

 Τόσο Εσείς όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών  κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος έχετε χαρακτηρίσει το δημογραφικό ως εθνικό πρόβλημα και έχετε τονίσει ότι υπονομεύει το μέλλον του Έθνους μας.

    Σας καλούμε λοιπόν και εμπράκτως να αποδείξετε την σοβαρότητα και πιστότητα των λόγων σας και να επαναφέρετε το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο για τους πολύτεκνους στο ποσοστό 20% όπως ο νόμος προέβλεπε επί σειρά ετών μέχρις ότου η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4440/16  το μείωσε στο 15%.

 Να σημειωθεί ότι τότε , ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία , είχε αντιταχθεί σθεναρά στην μείωση αυτή και είχε δηλώσει ότι ως επόμενη κυβέρνηση θα επαναφέρει το ποσοστό αυτό στο 20%.

 Κε Πρωθυπουργέ,

 Αυτό περιμένουμε να πράξετε ως νέος και έντιμος πολιτικός  ακολουθώντας το παράδειγμα του αειμνήστου πατέρα σας  Κων/νου Μητσοτάκη  που πρώτος νομοθέτησε το 1992  τη χορήγηση των πολυτεκνικών  επιδομάτων.

Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget