Κίνηση Πολιτών Θίσβης : ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

Παραπάνω βλέπετε δύο φωτογραφίες του Κοινοτικού Γραφείου της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης που στεγάζει και το "Β Λιμενικό Τμήμα Θίσβης¨. Η μία είναι πριν το βάψιμο του κτιρίου και η άλλη μετά. Ποιοι νομίζεται ότι ευθύνονται που απουσιάζει από την δεύτερη φωτογραφία το όνομα της κοινότητας μας;
 α). Οι εργάτες που έβαψαν το κτίριο;
 β). Η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να ξαναβάψει το κτίριο.
 γ). Οι "γνωστοί άγνωστοι" συντοπίτες μας που απαξιώνουν την κοινότητα μας και θέλουν ένωση με την Δομβραίνα;
 Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους κύκλους να σβήσουν το χωριό μας από τον χάρτη και να γίνει ένωση με την Δομβραίνα.
 Το μπάζωμα του μονοπατιού που οδηγούσε στο Μυκηναϊκό λιμανάκι στο Βαθύ (το ίδιο μονοπάτι που ακολούθησε ο Παυσανίας όταν επισκέφτηκε την Θίσβη), το αυθαίρετο κλείσιμο του δρόμου που οδηγούσε στην παραλία Αγγελή (θα μας έφτιαχναν δρόμο για την παραλία της Ντράσας) και το γκρέμισμα του γεφυριού που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικό μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, είναι μερικά από τα δείγματα που δείχνουν ότι "κάποιοι" μεθοδευμένα οδηγούν την ιστορική μας κοινότητα σε πλήρη απαξίωση.
 Τελευταίο κρούσμα, η μη αναγραφή στο Κοινοτικό μας κατάστημα, μετά το τελευταίο βάψιμο, της ονομασίας "ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ¨. Πέρασαν ήδη 9 εβδομάδες από τελευταίο βάψιμο του κτιρίου, του Κοινοτικού Γραφείου της Θίσβης, που στεγάζει και το "Β Λιμενικό Τμήμα Θίσβης¨ και το όνομα της κοινότητας εξακολουθεί να είναι απών. Ας μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο φτιάχτηκε με δωρεές των ξενιτεμένων μας αδελφών στην Αμερική και την εθελοντική εργασία πολλών συμπατριωτών μας.
 Αν κοιτάξει κανείς σήμερα τα κοινοτικά γραφεία των διπλανών μας χωριών (Χωστίων, Δομβραίνας, Ξηρονομής και Ελλοπίας) θα καταλάβει για ποια απαξίωση μιλάμε.
 ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.
 ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΙΣΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.

Κίνηση Πολιτών Θίσβης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget