Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια μας - Έρχεται τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος

Για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανακοίνωσε τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος τους.
 Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», εξηγώντας ότι θα ζυγίζονται τα απορρίμματα προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή να λειτουργούν χωρίς όριο. Ο ίδιος τόνισε πως το ζήτημα αυτό αφορά στους δήμους, καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.
 Σχετικά με τις χωματερές, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμη καμιά δεκαριά που δεν λειτουργούν πλέον αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.
 «Στόχος μας είναι έως το τέλος του 2022 να έχουν κλείσει όλες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δήμοι που πετούν σκουπίδια με ανεξέλεγκτες χωματερές, επιβαρύνονται με παραπάνω τέλη προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δήμαρχοι να κάνουν μια σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων.
 Επίσης είπε πως η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι εφέτος να δημοπρατηθούν 17. «Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα, γιατί δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις», σημείωσε ο ίδιος.

τέλος απορριμμάτων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget