Θωμάς Κιούσης : οι ράμπες των ΑμεΑ στις παραλίες και η στήριξη της περιφέρειας

Το περσινό πάθημα φαίνεται ότι έγινε μάθημα για το δήμο Θηβαίων. Οι ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα για τους ΑμεΑ και όσους έχουν κινητικά προβλήματα, τοποθετήθηκαν το 2019 σε παραλίες του δήμου, από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και μετά. Φέτος η τοποθέτηση ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε Σαράντη, Αλυκή και Άγιο Βασίλειο.
Το ξεκαθάρισμα της κατάστασης με την Περιφέρεια που είχε αγοράσει τις ράμπες τα τελευταία χρόνια και τις παραχώρησε στη συνέχεια στο δήμο, συνέβαλε στη χρονική επίσπευση.
Ωστόσο, πράττοντας τα αυτονόητα δε χρειάζονται πανηγυρισμοί. Άλλωστε αντίστοιχες ράμπες έχουν ήδη τοποθετηθεί σε δεκάδες δήμους και παραλίες όλης της χώρας.
Ο δήμος όπως και όλοι μας οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για ίσες ευκαιρίες, χωρίς διακρίσεις, διευκόλυνση και εύκολη πρόσβαση σε όλους ακόμα και για τις πιο απλές χαρές τις ζωής, όπως το μπάνιο στη θάλασσα. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στην ιδιαιτερότητα να στηρίζουμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα όσες και όσους έχουν περισσότερη ανάγκη.
Ως στάση ευθύνης για τις ράμπες, ας συμβάλουμε όλοι μας μεριμνώντας για την προστασία, την αρτιότητα και επομένως τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους.
Οι ράμπες που τοποθετήθηκαν, δημιουργούν ένα θετικό κοινωνικό, αλλά και οικονομικό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν είναι όμως αρκετό. Η στήριξη των χωριών μας όμως και συνολικά της περιφέρειας του δήμου, είναι πολύ πιο απαιτητική και σύνθετη υπόθεση που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και δεσμευτικές πολιτικές για να αλλάξει η εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης.
Διαφορετικά, θα περιοριζόμαστε σε βερμπαλιστικούς ακροβατισμούς, επικοινωνιακούς ηρωισμούς και ευκαιριακούς πανηγυρισμούς ακόμα και για τα αυτονόητα, που πιο πολύ θα μοιάζουν ως καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, αδύναμα όμως να αλλάξουν τη γενικότερη εικόνα.

* Οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων


ράμπες των ΑμεΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget