Θέμα πανηγυριών βάζουν Ντασιώτης, Πούλου και Κουτσούμπας…

Θέμα απαγόρευσης των πανηγυριών έχει τεθεί με αφορμή το πανηγύρι στην Αλίαρτο, όπου υπήρξε συνωστισμός ανθρώπων και δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ έδωσαν το «παρών»  βουλευτές αλλά και οι δήμαρχοι Λεβαδέων και Αλιάρτου-Θεσπιών.
Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ fm, ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιών, Γιώργος Ντασιώτης ανέφερε ότι το πανηγύρι που διοργάνωσε ο Α.Ο Υψηλάντη είχε λάβει τη σχετική άδεια και ο ίδιος πήγε  καθώς είχε κληθεί από τον αθλητικό σύλλογο. Μάλιστα τόνισε ότι εφόσον υπάρχει άδεια θα ξαναπήγαινε σε αντίστοιχη εκδήλωση.
Έκανε λόγο και για υποκρισία καθώς, όπως είπε όλοι γνωρίζουν τι γίνεται στα πανηγύρια και η ίδια η κυβέρνηση που επέτρεψε τη διεξαγωγή τους.
Στο ΣΕΙΡΙΟ fm, μίλησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου που παρευρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνησε για ανευθυνότητα και δήλωσε ότι η ίδια δεν θα παρευρεθεί σε άλλη αντίστοιχη εκδήλωση.
Η κ. Πούλου προχώρησε και σε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει:
Η επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς σχεδιασμό και έλεγχο μπορεί να καταστρέψει την προηγούμενη μεγάλη προσπάθεια όλων μας.
Με αφορμή την εκδήλωση της Αλιάρτου που μονοπώλησε την τοπική επικαιρότητα και τράβηξε την προσοχή και ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, αν και ήταν μία εκ των τριών στο Νομό μας, την ίδια ημέρα, τίθεται επιτακτικά ξανά το θέμα του σχεδιασμού και της ενημέρωσης. Η επιβολή προστίμων δεν είναι λύση, γιατί το ‘κακό’ έχει ήδη γίνει…, άρα σε τι ωφελεί; Στον τιμωρητικό παραδειγματισμό; Έχει ευθύνες η Πολιτεία και οι κατά τόπον μηχανισμοί της γιατί δεν επικεντρώνονται στην πρόληψη και την ενημέρωση.
Ο κύριος Πέτσας δήλωσε ότι θα γίνουν τα πανηγύρια μας κανονικά. Αλλά τα πανηγύρια στην περιφέρεια αυτή τη μορφή έχουν. Οι άνθρωποι θέλουν να ξεσκάσουν μετά από τους δύσκολους μήνες του εγκλεισμού και δεν είναι εύκολο να συγκρατηθούν, ιδιαίτερα μετά τη χαλάρωση που επιφέρει η κατανάλωση αλκοόλ. Στην Αλίαρτο το κλιμάκιο ελέγχου τα βρήκε όλα καλά στην αρχή. Η κατάσταση φαίνεται ότι ξέφυγε και δεν έχω προσωπική εικόνα γιατί είχα αποχωρήσει νωρίς. Ας αναλάβει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε ότι:
«Πέρασε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και είδε ότι ήταν όλα εντάξει».
 Όπως υποστήριξε «Προσκλήθηκα σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ένα αθλητικό σωματείο της περιοχής αφού είχε δώσει άδεια η αρμόδια αρχή. Δεν έχω πάει σε άλλη εκδήλωση. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν τα μέτρα. Μπήκαμε με έλεγχο μέσα, δεν μετακινηθήκαμε, μόνο όταν χορέψαμε», είπε αρχικά και συνέχισε: «Πέρασε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και είδε ότι ήταν όλα εντάξει και έφυγαν, μετά άνοιξε ο χορός πέρασε πάλι το κλιμάκιο και τους επέβαλε πρόστιμο».
 Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε θέμα για το αν πρέπει ή όχι να πραγματοποιούνται πανηγύρια. «Ο προβληματισμός είναι αν πρέπει να γίνονται πανηγύρια. Να δούμε την επικινδυνότητα. Εμείς τηρήσαμε τους κανόνες που έπρεπε. Στην εξέλιξη άνοιξε ο χορός. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε τέτοια εκδήλωση. Τα παιδιά του σωματείου προσπαθούσαν να τηρήσουν τα μέτρα. Αν υπάρχει επικινδυνότητα να καταργηθούν τα πανηγύρια», είπε χαρακτηριστικά.


Θέμα απαγόρευσης των πανηγυριών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget