Περιφέρεια Στερεάς: Άμεσες δράσεις για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια Εύβοια

Σχέδιο δειγματοληψιών, ιχνηλάτησης και αυστηροποίησης των μέτρων εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα τουριστικά καταλύματα…
 «Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού τόσο των κρουσμάτων όσο και των ατόμων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με αυτά, ενώ έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στους επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων στα οποία αυτά διαμένουν», σημειώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά τις απανωτές συσκέψεις και τις δράσεις που ανέλαβε, για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια Εύβοια.
 Όπως επισήμως ανακοινώθηκε στην πρωινή σύσκεψη στην Περιφέρεια μεταξύ του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιά και των εμπλεκόμενων παραγόντων και φορέων με την Πολιτική προστασία και τη Δημόσια Υγεία στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, τα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι τρία, καθώς στο ζευγάρι των Σέρβων που νοσηλεύεται στο πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας, προστέθηκε μία ακόμη 38χρονη ομοεθνής τους της οποίας το δείγμα που έδωσε στα σύνορα του Προμαχώνα, αποδείχτηκε θετικό.
 Η 38χρονη διαμένει στο Πευκί και όπως τα μέλη όλων των γκρουπ που ήρθαν το Σάββατο από τη Σερβία στη Βόρεια Εύβοια κι εκείνη παραμένει σε καραντίνα για το επόμενο διάστημα. Είναι κι αυτή, όπως κι η άλλη γυναίκα που είναι θετική στην covid-19, ασυμπτωματική.
 Οι άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνοψίζονται στα εξής:
  Άμεση ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ στις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
  Ενεργοποίηση των κλιμακίων ελέγχου του ΕΟΔΥ, της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ και της Πολιτικής Προστασίας για τη διενέργεια των απαραίτητων δειγματοληψιών στην περιοχή
 Μετακίνηση κρουσμάτων στο επιλεγμένο κατάλυμα καραντίνας
  Έλεγχος και συστάσεις στις εμπλεκόμενες τουριστικές μονάδες για την αυστηροποίηση  εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων
 Να σημειωθεί ότι, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  έχει υλοποιηθεί η διαδικασία εκπαίδευσης για όλους τους επιχειρηματίες στον κλάδο των καταλυμάτων και της εστίασης.
 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων. Καθοριστική για την αποτελεσματικότητα της συνολικής προσπάθειας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας θα είναι η εντατικοποίηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήση των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια Εύβοια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget