Θανάσης Κοκοντίνης : αλαζονεία και υποτίμηση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Γιώργο Αναστασίου

Αξίζει να αφιερώσει κανείς λίγα λεπτά, για να ακούσει τη συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γ. Αναστασίου, που έδωσε στις 18 Ιουνίου στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ, για να διαπιστώσει από τις απαντήσεις που έδωσε και τον τόνο της φωνής του πόσο αλλεργικός είναι και στην πιο ήπια κριτική που του ασκείται.
 Με τη συνέντευξή του αυτή ο κ. Δήμαρχος επιχείρησε να απαντήσει σε όσα ανέφερα σε πρόσφατη ανάρτησή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ανατροπή της υπ΄ αριθμ. 19/4-2-2019 απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εκφραζόταν με μεγάλη πλειοψηφία αρνητική γνώμη για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) την εταιρείας *ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ Ι.-ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ Γ. ΜΕΤΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ*, με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στην οποία προήδρευε ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, στις 21-6-2019, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του ως Δήμαρχος Θηβαίων. Να υπενθυμίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκφράσει αρνητική γνώμη για τη ΜΠΕ της άνω εταιρείας, που απέβλεπε κατά κύριο λόγο στην κατασκευή αποθήκης πυρίτιδας σε γειτονικό με τις εγκαταστάσεις της ακίνητο, που είχε αποκτήσει, και την εξυγίανσή του από τη διαπιστωθείσα σε αυτό επιφανειακή ρύπανση. Το σκεπτικό του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι η εταιρεία, που έχει τις εγκαταστάσεις της ανακύκλωσης συσσωρευτών, παραγωγής πλαστικού, προϊόντων κυνηγίου και άνυδρου θειικού νατρίου στη θέση *Χαραϊντίνι* της Θήβας, είναι υψηλής περιβαλλοντικής όχλησης και δεν προέκυπτε από τη ΜΠΕ ότι τα αναφερόμενα σε αυτήν θα τηρούνται στην πράξη, η οποία απαιτεί καθημερινό έλεγχο.
 Ο κ. Αναστασίου στη συνέντευξή του κατ΄ αρχάς, επιτίθεται εναντίον μου και λέει ότι επί οκτώ χρόνια ήμουν απών ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε θέματα περιβάλλοντος. Πως το τεκμηριώνει αυτό ο κ. Αναστασίου; Παρακολουθούσε μήπως τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Ο κ. Αναστασίου ασφαλώς γνωρίζει ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο) προώθησε και επέλυσε μία μεγάλη σειρά θεμάτων, που έχουν σχέση με το περιβάλλον, όπως την έγκριση του Γ.Π.Σ. Θηβών, το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Θίσβης και Πλαταιών, τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.), το Βιολογικό Καθαρισμό Βαγίων κ.λπ. Στις αποφάσεις αυτές του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εκφρασμένη η γνώμη και οι παρεμβάσεις μου, όπως και σε πληθώρα άλλων αποφάσεων, όπως αυτές που αφορούν την έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με Μ.Π.Ε.. Και τέλος πάντων ο κ. Αναστασίου πήρε στα χέρια του την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εκφραζόταν η δική μου και άλλων 16 δημοτικών συμβούλων αρνητική γνώμη για τη ΜΠΕ της εταιρείας ΜΕΤΠΛΑΣΤ. Πόση εκτίμηση έδειξε ο κ. Αναστασίου στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του; Συνεχίζει όμως ο κ. Αναστασίου, στη συνέντευξή του, αχαλίνωτα αλαζόνας, να υποτιμά το Δημοτικό Συμβούλιο, αρκετά μέλη εκ του οποίου στελέχωσαν το συνδυασμό του και σήμερα κατέχουν υψηλές θέσεις στο Δήμο, λέγοντας ότι είναι απόλυτα βέβαιος ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν διαβάσει τη ΜΠΕ, όταν από τα πρακτικά μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να διαπιστώσει κανείς πόσο διεξοδική συζήτηση έγινε, και ότι αν ήταν ενημερωμένοι, όπως ήταν μόνο αυτός, θα ενέκριναν τη μελέτη. Ως ενημερωμένος, που ισχυρίζεται ο κ. Αναστασίου ότι ήταν πάνω στη Μ.Π.Ε. και Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, γνώριζε, λοιπόν, ότι η ίδια η εταιρεία στη μελέτη, που συνέταξε, παραδέχεται ότι η ρύπανση του όμορου ακινήτου, που αγόρασε για την κατασκευή νέας αποθήκης πυρίτιδας, οφείλεται εν μέρει και στη δική της δραστηριότητα από τις αέριες εκπομπές, οι οποίες κατά την εταιρεία κυμαίνονται εντός των επιτρεπομένων ορίων.

Θανάσης Κοκοντίνης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget