Όταν σπέρνεις τον τρόμο, θερίζεις καταστροφή !!!!

Τώρα που ξεκινά η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, οι Έλληνες θα διαπιστώσουν πως ο τρόμος, η υστερία και η μια και μοναδική άποψη που επέβαλαν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, θα έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως τα μέτρα για τον κορωνοϊό προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσαν.
 Έντρομη η κυβέρνηση -εξαιτίας των εξελίξεων στην Ιταλία και της γνώσης πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι διαλυμένο- έκανε lockdown στα μέσα Μαρτίου.
 Τα ΜΜΕ, συστημικοί “επιστήμονες” και συστημικοί “καλλιτέχνες” ανέλαβαν να πείσουν τους Έλληνες πως η Ελλάδα τα κάνει όλα σωστά και θριαμβεύει στο παγκόσμιο στερέωμα.
 Πάνω στον ενθουσιασμό τους -από τα χρήματα που έπαιρναν- ξέχασαν πως το lockdown δεν μπορούσε να κρατήσει για πάντα, γιατί το εμβόλιο θα βρεθεί σε 18 μήνες ή 24 μήνες ή και ποτέ -το εμβόλιο του AIDS δεν φτιάχτηκε ακόμα-, οπότε δεν μπορείς να κρατήσεις τους ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια τους για δυο και τρία χρόνια· ακόμα κι αν οι άνθρωποι το δέχονταν αυτό, υπάρχει και κάτι που λέγεται “οικονομία” και είναι απαραίτητη για να έχεις Υγεία, Παιδεία κλπ.
 Επίσης, ξέχασαν πως, όταν θα τελειώσει το lockdown, δεν θα υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό της Ελλάδας. Η Ελλάδα βγαίνει από το lockdown και, όπως μας ενημέρωσε η ελληνική επιστημονική επιτροπή, η ανοσία του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι κάτω από 1% (σ.σ. Η Σουηδία -που τόσο έχει κατηγορηθεί για την επιλογή της να μην κάνει lockdown, αν και τώρα την αντιγράφουν όλοι- θα έχει σχεδόν πλήρη ανοσία αγέλης στη Στοκχόλμη μέσα στον Μάιο).
 Και τα προβλήματα με τον τρόμο και την υστερία δεν τελειώνουν εδώ.
 Ποιος πιστεύει -μετά από τόση τρομοκρατία- πως οι Έλληνες θα είναι παραγωγικοί και δημιουργικοί;
 Ακόμα κι εγώ, που είμαι μάλλον χαλαρός και δεν βλέπω τηλεόραση, έχω απαγορεύσει στον εαυτό μου να μπει σε κατάστημα για τον επόμενο μήνα. Φαντάζομαι τι θα γίνεται με άλλους ανθρώπους που έχουν φάει αμάσητη όλη την προπαγάνδα.
 Περπατάω για δυο μήνες σε μια Αθήνα που κάθε εκατό μέτρα βλέπω ομάδες αστυνομικών και -μέχρι να διανύσω 200 μέτρα- περνάνε δίπλα μου δεκάδες μηχανές με αστυνομικούς, ενώ από πάνω πετάνε drone και, κάποιες φορές, και ελικόπτερα.
 Συγγνώμη, τι νόημα είχαν όλα αυτά;
 Κανένα.
 Μόνο τρόμος και υστερία.
 Και τώρα;
 Τώρα, η κυβέρνηση διαπίστωσε πως δεν μπορεί να πληρώσει επιδόματα, γιατί η Ελλάδα δεν είναι Σουηδία, οπότε ακόμα και οι καλλιτέχνες της χώρας πρέπει να γίνουν ζητιάνοι για να επιβιώσουν.
 Οπότε, βγείτε έξω -παρέα με τον κορωνοϊό- και αρχίστε να καταναλώνετε, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
 Βέβαια, πολλές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο τις επόμενες μέρες -ξέρω πάνω από είκοσι στη γειτονιά μου-, ενώ χιλιάδες άνθρωποι θα απολυθούν.
 Μπορεί η κυβέρνηση να απαγόρευσε τις απολύσεις για ένα διάστημα αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει σε μια επιχείρηση να βάλει λουκέτο.
 Ναι, αλλά περιμένουμε τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας.
 Τουρισμό από Αύγουστο και μετά. Μπορεί και από Σεπτέμβριο. Μπορεί και καθόλου. Έλα, μωρέ, τουρίστες είναι, μην το κάνουμε και θέμα. Μόνο το 30% του ΑΕΠ της Ελλάδας είναι ο τουρισμός.
 Άλλωστε, θα έρθουν τουρίστες οδικώς από τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τα Σκόπια. Ναι, και θα πληρώσουν και όλα τα διόδια, για να φτάσουν στην Πελοπόννησο.
 Να δω απελπισμένο Έλληνα καταστηματάρχη να λέει σε Σκοπιανό τουρίστα “Εντάξει, το παρακάναμε κι εμείς με το όνομα της Μακεδονίας” για να του πουλήσει κάνα σουβενίρ ή κάνα καφέ, και τι στον κόσμο.
 Και τα νησιά; Δεν θα έχουν τουρισμό;
 Μα, πριν από δυο εβδομάδες απαγόρευσαν στους Αθηναίους να πάνε στα νησιά, για να μην κολλήσουν τους νησιώτες και τους πεθάνουν. Ακόμα απαγορεύεται να πάνε οι Έλληνες στα νησιά και θα απαγορεύεται -όπως διαβάζω- για …δυο ακόμα μήνες.
 Κάηκε ο τουρισμός από το εξωτερικό, κάηκε και ο εγχώριος τουρισμός.
 Οι τουρίστες -Έλληνες και αλλοδαποί- είναι πια για τους νησιώτες μας ο θάνατος προσωποποιημένος.
 Δεν περιμένεις τουρισμό, όταν σπέρνεις τον τρόμο και την υστερία.
 Δεν περιμένεις την οικονομία να λειτουργήσει, όταν έχεις δημιουργήσει στους πολίτες την εντύπωση πως μπορεί να τους πεθάνει ο οποιοσδήποτε περνάει από δίπλα τους.
 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε θύμα της προπαγάνδας της.
 Δεν μπόρεσε να δει πέρα από έναν ορίζοντα δυο μηνών και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει, ενώ δεν υπάρχουν τα κονδύλια για επιδόματα σε ανθρώπους που ανάγκασε να σταματήσουν να εργάζονται και να κλειστούν στα σπίτια τους· όταν μια κυβέρνηση κλείνει κάποιον στο σπίτι του, έχει την υποχρέωση τουλάχιστον να τον ταΐσει· γι’ αυτό υπάρχουν τα κράτη, για να παρέχουν ασφάλεια και αξιοπρεπή ζωή στους πολίτες τους, αλλιώς δεν έχουν λόγο να υπάρχουν.
 Είναι προφανές πως δεν υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση που να έχουν τα κότσια να πάρουν πρωτοβουλίες.
 Είναι εύκολο να τα κλείσεις όλα σε μια νύχτα, είναι δύσκολο να τα ανοίξεις και να δημιουργήσεις πλούτο.
 Οι εκλογές είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση, πριν φανεί στην κοινωνία η τεράστια οικονομική ζημιά που θα προκληθεί από την πανωλεθρία του ελληνικού τουρισμού.
 Βέβαια, οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα.
 Αν και θα ήταν ωραία μια συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για …εθνικούς λόγους, μπας και αντιληφθούν επιτέλους κάποιοι Έλληνες πόσο ανόητοι είναι που σκοτώνονται ακόμα για τα κόμματα.
 Καλή διασκέδαση!
 (Μέσα στον πανικό πολιτικών και επιδημιολόγων απέναντι στον δολοφονικό ιό, δεν βρέθηκε ένας να σκεφτεί να επιτραπεί τουλάχιστον η κυκλοφορία σε υγιείς ανθρώπους 20-45 ετών, που κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορωνοϊό, ώστε να χτιστεί τουλάχιστον ανοσία σε ένα κομμάτι του πληθυσμού. Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί δεν επιτράπηκε στους νέους ανθρώπους -που δεν ζουν με τους γονείς τους, τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους- να κυκλοφορούν. Δεν υπάρχει εξήγηση. Αλλά τώρα είναι αργά.)
 (Επίσης, να σας ενημερώσω -τώρα που υποχωρεί κάπως η υστερία, επειδή παραμονεύει η πείνα- πως θα κολλήσουμε σχεδόν όλοι τον κορωνοϊό, όπως κολλάμε όλους τους ιούς. Αλλά θα πεθάνουν ελάχιστοι.)
 (Θυμάστε κάτι θείτσες και κάτι μπαρμπάδες -“δημοσιογράφοι” ή “πνευματικοί άνθρωποι” οι περισσότεροι- που τις πρώτες μέρες του lockdown έβριζαν όποιον τολμούσε να κυκλοφορεί στον δρόμο; Αυτοί έχουν σπιταρόνες και χρήματα για δέκα ζωές, εσείς όχι. Άλλη φορά, να προσέχετε ποιους εμπιστεύεστε.)
  

χαλάρωση περιοριστικών μέτρων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget