Δημοτική Συνεργασία ευθύνης : 3 τηλε-συμβούλια σε 2 ημέρες σε όργανα του Δήμου θηβαίων

Τρία 3 πετυχημένα συμβούλια, από τεχνολογική άποψη, οργάνωσαν όργανα του Δήμου Θηβαίων. Μετά τις καταγγελίες μας αλλά και την αποχή μας από τις συνεδριάσεις του δήμου μας η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να κινητοποιηθεί και να λειτουργήσει όπως λειτουργούν παντού. Από υπουργικό συμβούλιο και μικροί δήμοι μέχρι καταστήματα και νηπιαγωγεία.
Ηλίας Τραμπάκουλος : Ήμουν παρών σε αυτά τα 3 τηλε-συμβούλια.Για να δούμε τι έγινε ...
 Ψηφίστηκε ομόφωνα η απευθείας αγορά ενός πιεστικού συγκροτήματος για την απολύμανση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου προϋπολογισμού 35.000,00 € συν ΦΠΑ, συνολικό ποσό 43.400,00 €. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και να καθαρίζει πλατείες, δρόμους, πεζοδρόμια κ.λ.π. και μετά την υγειονομική κρίση. Θεωρούμε ότι θα γίνει απόσβεση μιας και δεν θα απαιτείται να πληρώνονται αρκετά χρήματα σε εταιρείες καθαριότητας και απολύμανσης.
Επίσης, ψηφίστηκε ομόφωνα η προμήθεια σάκων απορριμμάτων μεγάλων διαστάσεων για όσους κάδους- πηγάδια λειτουργούν στην πόλη.
Υπερψηφίστηκε αμοιβή δικηγόρου για υπόθεση που αφορά τον Δήμο Θηβαίων καθώς και η προμήθεια υλικών καθαριότητας, απολυμαντικών κ.λ.π. για τους Ρομά από μέρος του ποσού που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
 Τρία θέματα αφορούσαν την έγκριση κατάληψης κοινόχρηστων χώρων προκειμένου να τοποθετηθούν από δημότες μας κάδοι λόγω διενέργειας οικοδομικών εργασιών. Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι αιτήσεις αυτές.
Ένα σοβαρό θέμα που συζητήθηκε ήταν η λήψη απόφασης για τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στην οδό Κιθαιρώνος στην περιοχή Κολωνακίου. Σύμφωνα με το σχέδιο πόλεως του 1979 μία έκταση- πάνω από 3 στρέμματα- είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος παιδικής χαράς. Μετά από 40 χρόνια ο Δήμος Θηβαίων δεν έχει κατορθώσει να απαλλοτριώσει την έκταση και υπάρχουν αρκετές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και δικαστηρίων για το εν λόγω θέμα. Σήμερα το κόστος αγοράς φτάνει τα 400.000 ευρώ. Η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν να γίνει άρση της απαλλοτριώσης και να περιέλθει το οικόπεδο στους ιδιοκτήτες όπως ζητούν οι ιδιοκτήτες.
 Η πρόταση καταψηφίστηκε μόνο από εμένα και έτσι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το θέμα θα έρθει προς τελική έγκριση σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο.
Κατανοούμε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Θεωρούμε, όμως, μεγαλύτερο το δικαίωμα των πολιτών σε χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας σε μία περιοχή στην οποία έχουν χτιστεί αρκετές πολυκατοικίες (περιοχή SM Βασιλόπουλος). Για εμάς οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να αυξάνονται και όχι να μειώνονται.
Μετά την υπερψήφιση του σχετικού θέματος ζήτησα να γίνει μία προσπάθεια προκειμένου να αγοράσει ο Δήμος μέρος της έκτασης αυτής (600- 800 τ.μ.) . Το αίτημα αυτό το μετέφερα και στον Δήμαρχο ο οποίος μου δήλωσε ότι θα έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες προκειμένου να συζητηθεί η αγορά μέρους της έκτασης.
 Υπήρξε ειδική συνεδρίαση για υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία. Υπήρξαν τροποποιήσεις που οφείλονταν στην ματαίωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς- Καθαράς Δευτέρας. Τα προϋπολογισθέντα χρήματα θα κατευθυνθούν σε προμήθεια υλικού και δημιουργία υποδομών για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Επίσης, υπήρξαν τροποποιήσεις σε ποσά προκειμένου ο ΔΟΘ να λειτουργήσει προγράμματα μαζικού αθλητισμού από το ερχόμενο Φθινόπωρο με χρηματοδότηση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Ήταν ένα αίτημα και της δικής μας παράταξης μιας και θεωρούμε ότι μέσα στις αρμοδιότητες των δήμων είναι η ενίσχυση του λαϊκού αθλητισμού με ελάχιστη έως μηδενική συνδρομή των αθλούμενων πολιτών. Το πρόγραμμα- σε 1η φάση- θα περιλαμβάνει τμήματα νέων και ατόμων με αναπηρία μιας και έχει ζητηθεί και αναμένεται έγκριση πρόσληψης γυμναστή/στριας για το ΚΑΠΗ από τον ΟΑΕΔ.
 Ομόφωνα αποφασίστηκαν στην τακτική συνεδρίαση τα παρακάτω:
• Απαλλαγή των γονέων από τα τροφεία για τους μήνες που οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί λόγω κορονοϊού.
• Τα θέματα που αφορούν τρέχουσες δαπάνες (υλικά για το κλειστό γυμναστήριο Θήβας, το γήπεδο ποδοσφαίρου Βαγίων, ΚΤΕΟ οχήματος ΚΑΠΗ, επισκευές και συντήρηση εγκαταστάσεων παιδικών σταθμών).
• Η διαδικασία διενέργειας δημοπρασίας για μίσθωση οικήματος για στέγαση του Παιδικού Σταθμού Βαγίων μιας και λήγει άμεσα η προηγούμενη σύμβαση.
• Οι προθεσμίες και η επιτροπή για τις εγγραφές και επανεγγραφές των νηπίων για το έτος 2020-21
 Στο θέμα που αφορούσε το ύψος της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) για το 2020-21 ζητήθηκε από τον σύμβουλο Δημήτρη Αλεξάνδρου να μην πληρώνουν καθόλου όσες οικογένειες έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 8.000 ευρώ μιας και η οικονομική-υγειονομική κρίση θα δυσκολέψει τα περισσότερα νοικοκυριά και το κόστος για τον ΔΟΘ είναι μικρό και διαχειρίσιμο. Μια τέτοια ενέργεια θα δήλωνε και τον κοινωνικό ρόλο της επιχείρησης. Με αυτή την πρόταση συμφώνησαν οι Χρήστος Χρήστου, Αντώνης Φωτιάδης και Ειρήνη Λοΐζου.
Δυστυχώς, με 6-4 η πρόταση μειοψήφησε και δηλώθηκε από τον πρόεδρο Σταμάτη Καλαμιώτη ότι θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας
Δήμου Θηβαίων

Δημοτική Συνεργασία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget