Απινιδωτής στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας – Πιστοποιημένο ως προς τη χρήση του το προσωπικό

Προ ολίγων ημερών διοργανώθηκε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για το προσωπικό του Δημοτικού Σταδίου Θήβας καθώς και για γυμναστές αθλητικών Συλλογών της πόλης μας από τον Δημοτικό Οργανισμό Δήμου Θηβαίων και το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα BLS σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ERC και χρήσης απινιδωτή και απέκτησαν σχετική πιστοποίηση μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.
Το Ινστιτούτο δραστηριοποιείται και με την έγκριση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την κύρια δραστηριότητα του, της “Υλοποίησης Σχεδιασμού & Πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων αλλά και του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τον Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Συνοδευτικών Υλικών σε θέματα Α΄ Βοηθειών, προστασίας και ενημέρωσης από φυσικές καταστροφές.Συντονιστές του προγράμματος ήταν η κα. Αργυρίου Σοφία Διασώστρια – πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και instructorERC, ο κ. Καντίκας Ιωάννης εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών ΙΔΑΦΚ και ο κ. Πουλής Τίτος instructorERC.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια τοποθέτησης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) στο Δημοτικό Στάδιο της Θήβας, το οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες κόσμου κάθε ηλικίας. Ευχαριστούμε θερμά την ευαισθητοποιημένη συμπολίτισσά μας κα. Βασιλική Σούτα, η οποία δώρισε τον απινιδωτή όπως επίσης και το ΙΔΑΦΚ και τους εκπαιδευτές που εθελοντικά πραγματοποίησαν το πρόγραμμα.
Τέλος, να τονίσουμε πως ως Δημοτικός Οργανισμός θα συνεχίσουμε τις δράσεις εκπαίδευσης σχετικά με τις πρώτες βοήθειες σε κάθε δομή μας (η αρχή έγινε πριν μερικούς μήνες με τους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγιών) καθώς θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση προσωπικού και δημοτών σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

O Πρόεδρος του ΔΟΘ
Σταμάτης Καλαμιώτης

Δημοτικό Στάδιο Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget