Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων για το ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και το ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
 Παράλληλα, μαζικό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ζητώντας, μεταξύ άλλων, απόσυρση του νομοσχεδίου, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
 «Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν Προαστιακός και τρένα.
 Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), ενώ επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.


ασφαλιστικό

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget